Julius Meinl sprijină 50 de plantații din Columbia pentru creșterea calității producției de cafea

50 de ferme din regiunea Tolima, Columbia, au beneficiat de suport în creșterea calității și eficienței producției de cafea prin programul Colombian Heritage, inițiat de Julius Meinl, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - lun, 04 oct. 2021, 16:20
Julius Meinl sprijină 50 de plantații din Columbia pentru creșterea calității producției de cafea

Datorită programului, producția de cafea a fermelor a crescut, în medie, cu 4% pe hectar, în timp ce suprafața medie a hectarelor cultivate și aflate în producție a crescut cu 11%, în 2020 comparativ cu 2019.

Scopul proiectului este de a-i ajuta pe producători să își mențină afacerile prin creșterea calității produselor obținute și eficientizarea unor procese din fermă atât în prezent, cât și pentru viitor. Un alt obiectiv important este creșterea sustenabilității în ferme.

În 2020, toți producătorii implicați în proiect au fost susținuți în procesul de prelungire a certificării UTZ*, un standard internațional important pentru agricultură sustenabilă și durabilă.

De asemenea, 306 de specialiști de la fermele implicate în proiect au asistat la cel puțin două din cele 135 de training-uri specializate și au beneficiat și de asistență online. Aceștia au învățat de la specialiști agronomi să lucreze solul astfel încât să eficientizeze producția de cafea și să reducă pierderile.

Mai mult, timpul petrecut pentru uscarea cafelei a scăzut cu 26% în 2020, datorită celor 25 de uscătoare de cafea instalate în 2019, care au beneficiat și de asistență și mentenanță pe parcursul proiectului, se specifică în comunicatul companiei.

Grijă pentru viitor

Julius Meinl a oferit suport pentru școlarizarea a 30 de copii din fermele implicate în proiect în 2019, iar în 2020, 20 dintre elevi au beneficiat de training online și de materialele educaționale necesare pentru a-și continua studiile acasă.

Cu ajutorul acestor instrumente, fermierii își pot crește eficiența producției și, implicit, profiturile. Astfel, aceștia pot investi mai mult în propria lor afacere, lăsând o moștenire importantă generațiilor viitoare.

„La Julius Meinl, credem cu tărie că bunăstarea de care ne bucurăm și standardele ridicate de viață trebuie să mențină lumea la fel de frumoasă și diversificată pentru generațiile viitoare. Proiectul Colombian Heritage reîntărește această direcție, dar aduce și un strop de altceva consumatorilor: aceleași produse premium, dar care provin din surse 100% sustenabile și care contribuie activ la creșterea eficienței și sustenabilității producției de cafea. O ceașcă cu cafea unică, în care poți simți din plin pasiunea și expertiza generațiilor de fermieri columbieni care au produs-o. Acest proiect îi încurajează să continue și să îmbunătățească producția de cafea, lăsând în urmă o moștenire valoroasă generațiilor viitoare”, a declarat Mădălina Sultan, Marketing Manager Julius Meinl România.

Din această toamnă, compania relansează pe piața din România două sortimente de cafea boabe certificate UTZ, sub eticheta Colombian Heritage: Espresso Arabica UTZ, Premium Collection, în împachetările de 500g și 1kg și Caffè Crema Selezione UTZ, Premium Collection, în împachetarea de 1kg.

*Certificarea UTZ este un standard foarte important în etichetarea produselor de cafea ce provin din agricultură sustenabilă, concepute cu grijă pentru natură, dar respectând și bunele practici pentru angajații fermelor. Producătorii certificați trebuie să treacă printr-o serie amplă de verificări, iar codurile și reglementările sunt revizuite din 5 în 5 ani.

Despre Julius Meinl

Julius Meinl este o afacere de familie, austriacă, de succes internațional și este ambasadorul îndrăgitei Culturi a Cafenelei Vieneze de mai bine de 150 de ani. Succesul global al Julius Meinl se bazează pe valorile tradiționale: cinci generații de experiență în cafea, produse premium și servicii excelente oferite clienților. Julius Meinl inspiră și astăzi oameni din întreaga lume, la fel cum făcea cu poeții de altădată în cafenelele vieneze. Restaurante și clienți din sectorul HoReCa din 70 de țări se bazează pe cafeaua și ceaiul Julius Meinl. Compania se clasează deja în top trei mărci de cafea premium în peste 40 de țări, fiind lider de piață în hoteluri, restaurante și cafenele din Austria, CEE, țările din bazinul Mării Adriatice și Rusia.

Julius Meinl în cifre

Peste 1000 de angajați la nivel mondial;
Înființată în 1862
Prezență pe piață în peste 70 de țări la nivel mondial, dintre care se află în top 3 mărci de cafea premium în peste 40 dintre acestea;
Lider de piață în Austria, Rusia, țările adriatice, CEE, Romania și Dubai
Aproximativ 50.000 de clienți la nivel mondial;
Locații de producție în Viena (Austria) și Vicenza (Italia);
Cifra de afaceri anuală în 2019: 186 de milioane de euro

 

Te-ar mai putea interesa și
Purcari a încheiat un contract de market maker pentru acțiunile sale cu InterCapital
Purcari a încheiat un contract de market maker pentru acțiunile sale cu InterCapital
Purcari Wineries Public Company Limited a anunțat astăzi investitorii de la Bursa de Valori București că, în conformitate cu prevederile Regulamentului A.S.F. nr.5/2018 privind emitenții de......
Drum Expres Craiova – Pitești: A început trasarea marcajelor pe tronsonul 1 VIDEO
Drum Expres Craiova – Pitești: A început trasarea marcajelor pe tronsonul 1 VIDEO
Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis ...
Senatul a votat pentru creșterea cotei de participare a României la FMI
Senatul a votat pentru creșterea cotei de participare a României la FMI
Senatorii au aprobat, marţi, în plen, în calitate de for legislativ decizional, un proiect de lege iniţiat de Guvern ...
Update 3: Biden a ordonat armatei SUA doborârea rachetelor iraniene. Atac armat la Tel Aviv. Patru morți și șapte răniți. Iranul și-a început atacul promis împotriva Israelului. A lansat peste 100 de rachete împotriva statului evreu
Update 3: Biden a ordonat armatei SUA doborârea rachetelor iraniene. Atac armat la Tel Aviv. Patru morți și șapte răniți. ...
Update 3: Preşedintele american Joe Biden a ordonat marţi armatei americane să "ajute Israelul să se apere" împotriva ...