Conform rezultatelor cercetării, din totalul celor 7.200 de persoane intervievate în Germania, Marea Britanie, Suedia, Italia, România, Republica Cehă şi Ungaria, 42,3% consideră că fiecare individ în parte are cea mai mare responsabilitate, mai mult de o treime consideră că economia şi industria sunt forţele motrice în reducerea CO2, (34,6%), urmate de factorii politici (23,1%).
La nivel naţional, pentru români, factorii politici sunt văzuţi ca principalii responsabili de 25,8% dintre cetăţeni, puţin mai mulţi decât cei 23,9% care cred că agenţii economici trebuie să fie în primul rând al luptei pentru reducerea emisiilor de CO2.
Sondajul a fost realizat prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interviewing) în perioada 19 – 26 noiembrie 2018 în şapte ţări europene pe eşantioane reprezentative pentru fiecare ţară, din care 1.048 de persoane în România.
Grupul german E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăţi de stat din domeniul gazelor naturale şi energiei electrice. Companiile din structura grupului operează o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de peste 22.000 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 81.000 km şi deservesc circa 3,1 milioane de clienţi din 20 de judeţe situate în jumătatea de nord a ţării.
De la intrarea pe piaţa locală, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro, în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate, şi a virat către stat impozite şi taxe de 1,9 miliarde de euro.