Update: Walz a fost anunțat oficial. Kamala Harris l-a ales pe Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, drept candidat pentru funcția de vicepreședinte – presă

Update: Guvernatorul democrat al statului Minnesota, Tim Walz, ales marţi de Kamala Harris drept candidat la funcţia de vicepreşedinte în alegerile americane din noiembrie, a declarat că este "onoarea unei vieţi", relatează AFP, citată de Agerpres.
AGERPRES - mar, 06 aug. 2024, 16:51
Update: Walz a fost anunțat oficial. Kamala Harris l-a ales pe Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, drept candidat pentru funcția de vicepreședinte - presă

„Este onoarea unei vieţi să mă alătur Kamalei Harris în campania ei. Voi da totul”, a dat asigurări acest fost profesor şi antrenor de fotbal american într-un mesaj pe reţeaua X. El a adăugat că asta îi aduce aminte „puţin de prima zi de şcoală”.

Kamala Harris s-a declarat „mândră” să anunţe marţi că l-a ales pe Tim Walz drept candidat pentru vicepreşedinţia SUA.

„În calitate de guvernator, antrenor, profesor şi veteran, el a apărat interesele familiilor de muncitori ca pe a sa”, a postat candidata democrată pe X despre cel care îi va deveni vicepreşedinte dacă va câştiga alegerile din noiembrie.

Kamala Harris a luat o „decizie excelentă” alegându-l pe guvernatorul Tim Walz drept partener de candidatură, a estimat marţi Joe Biden, care s-a retras la jumătatea lui iulie din cursa pentru Casa Albă pentru a-i permite actualei vicepreşedinte a SUA să-şi asume candidatura.

Acest duo „va fi o voce puternică pentru muncitori şi clasa de mijloc americană”, a postat liderul de la Casa Albă pe X. „Vor fi cei mai entuziaşti apărători ai libertăţilor noastre individuale şi ai democraţiei noastre”, a adăugat Biden.

Știrea inițială

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, candidata democrată la alegerile prezidenţiale de la 5 noiembrie, l-a ales pe guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, drept coleg de listă şi potenţial vicepreşedinte dacă va câştiga, conform relatărilor din mass-media americane, citate de AFP, transmite Agerpres.

Fost profesor, Tim Walz, în vârstă de 60 de ani, este cunoscut pentru că a luat măsuri considerate progresiste de când a devenit guvernator al acestui stat din Midwest în 2019, o regiune cheie pentru scrutinul din noiembrie.

Fără a fi cu adevărat cunoscut în afara graniţelor statului Minnesota, Walz s-a remarcat în ultimele săptămâni prin micile sale atacuri repetate la adresa lui Donald Trump şi a anturajului acestuia, pe care i-a descris în mod constant ca fiind nişte „tipi ciudaţi”.

„Nu ne este frică de tipii ciudaţi”, a spus acest politician afabil şi cu un mare debit verbal, în timpul unei întâlniri de campanie. „Credeţi în experienţa mea ca profesor, brutele nu au nicio putere”, a adăugat el.

Originar din Nebraska, el a petrecut mulţi ani în lumea învăţământului, în special ca profesor de geografie şi antrenor de fotbal american.

Fapt notabil, acest bărbat cu ochelari rectangulari mici a predat timp de câteva luni în China, imediat după evenimentele din Tiananmen din primăvara anului 1989.

„Faptul că am putut fi într-un liceu chinez în acel moment crucial mi s-a părut cu adevărat esenţial”, a mărturisit el ani mai târziu în faţa unei comisii a Congresului American.

În ianuarie 2019, Tim Walz a devenit guvernator în Minnesota, un stat din regiunea Marilor Lacuri de la graniţa cu Canada.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a reacţionat imediat şi l-a calificat pe Tim Walz drept un „periculos extremist de stânga”.

Anticipând aceste atacuri, influenta aleasă democrată Nancy Pelosi a declarat marţi dimineaţă, pe postul MSNBC, că a-l defini pe Tim Walz „ca fiind de stânga” este „suprarealist”. El este „un centrist deplin”, a afirmat ea.

Tim Walz ar urma să participe la un prim miting în tandem împreună cu vicepreşedinta SUA marţi seară la Philadelphia, în Pennsylvania, unul dintre statele-cheie care i-a adus lui Joe Biden Casa Albă în 2020.

Cei doi vor merge în mai multe state importante până sâmbătă, pentru un turneu care care ar urma să dea tonul aşteptărilor lor şi să arate cât de complementari sunt, comentează AFP.

La jumătatea lui august, ei vor fi desemnaţi oficial la marea convenţie democrată de la Chicago.

Sursa foto: Flickr

Te-ar mai putea interesa și
Noua amnistie fiscală pentru persoane fizice și juridice, deja modificată. Ce se schimbă?
Noua amnistie fiscală pentru persoane fizice și juridice, deja modificată. Ce se schimbă?
Regulile privind amnistia fiscală se schimbă la mai puțin de o lună de la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 107/2024 care dă dreptul contribuabililor persoane fizice și......
Wattman, divizia VOLT pentru proiecte rezidențiale, lansează platforma de simulare care mărește șansele de succes la Programul Casa Verde 2024
Wattman, divizia VOLT pentru proiecte rezidențiale, lansează platforma de simulare care mărește șansele de succes la ...
Wattmann, divizia pentru proiecte rezidențiale a VOLT EVSE DISTRIBUTION, unul dintre principalii EPC din industria fotovoltaică ...
Producătorul de componente auto Forvia va accelera concedierile în Europa
Producătorul de componente auto Forvia va accelera concedierile în Europa
Producătorul de componente auto Forvia şi-s revizuit vineri, pentru a doua oară în ultimele trei luni, estimările referitoare ...
Deficitul bugetar a urcat la 4,57% din PIB după opt luni din acest an
Deficitul bugetar a urcat la 4,57% din PIB după opt luni din acest an
Deficitul bugetar a urcat la 4,57% din PIB după primele opt luni din acest an, de la 4,02% din PIB la şapte luni, potrivit ...