Kanye West, aproape de a cumpăra reţeaua de socializare Parler, apreciată de conservatori

17 10. 2022
parler 64567678

„Într-o lume în care opiniile conservatoare sunt considerate controversate, trebuie să ne asigurăm că avem dreptul de a ne exprima liber”, a declarat starul american, care şi-a schimbat anul trecut numele în „Ye”, într-un comunicat de presă publicat de Parler.

Suma tranzacţiei, care urmează să fie finalizată în al patrulea trimestru din 2022, nu a fost dată publicităţii, scrie Agerpres.

Kanye West s-a aflat în ultimele zile în centrul mai multor polemici, mai ales după ce a purtat un tricou care deturna sensul mesajului „Black Lives Matter” şi după ce a publicat pe conturile sale de Instagram şi Twitter afirmaţii considerate antisemite.

Conturile sale au fost restricţionate pe cele două reţele de socializare după acele mesaje prin care rapperul american sublinia o presupusă influenţă a comunităţii evreieşti, inclusiv asupra unuia dintre colegii lui de breaslă, rapperul Sean „Diddy” Combs.

Potrivit CNBC, averea rapperului Kanye West a fost estimată la 2 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a averii artistului provine din brandul său de pantofi de sport Yeezy şi din parteneriate încheiate cu companiile Gap şi cu Adidas. Recent, Kanye West a rupt legăturile de afaceri cu Gap, iar Adidas a anunţat că analizează în această perioadă relaţia profesională pe care o are cu muzicianul. JPMorgan Chase şi-a întrerupt, de asemenea, colaborarea sa cu Kanye West.

„Ye face un pas revoluţionar în spaţiul mediatic al libertăţii de exprimare şi nu va mai trebui niciodată să se teamă că va fi exclus de pe reţelele de socializare”, a declarat George Farmer, directorul general al Palmer.

„Încă o dată, Ye dovedeşte că se află cu un pas înaintea discursurilor difuzate de mediile tradiţionale”, a adăugat el.

Lansată în 2018, reţeaua de socializare Palmer a beneficiat de o creştere spectaculoasă a popularităţii sale după eliminarea definitivă a lui Donald Trump de pe Twitter, la puţin timp după atacul de la Capitoliul din Washington, pe 6 ianuarie 2021, în contextul în care fostul preşedinte american a fost acuzat că i-a îndemnat pe protestatari la acte de violenţă.

Însă Apple şi Google, deplângând înmulţirea ameninţărilor privind acte de violenţă şi a activităţilor ilegale pe reţeaua Parler, au retras-o rapid de pe platformele lor de descărcare online.

Amazon Web Services (AWS) a decis, de asemenea, să nu o mai găzduiască pe serverele sale, ducând astfel la o „ostracizare”, de facto, a reţelei de socializare Parler.

Reţeaua a fost din nou acceptată în App Store începând din aprilie 2021 şi în Google Play Store începând din septembrie 2021.

Reprezentanţii Parler spun că această reţea de socializare este „forţa motrice a luptei împotriva Big Tech, împotriva Marelui Guvern, a cenzurii şi a culturii anulării”.

Truth Social, reţeaua de socializare lansată de Donald Trump, a fost la rândul ei autorizată din nou în Google Play Store săptămâna trecută, după ce reprezentanţii ei au acceptat să actualizeze regulamentul privind retragerea mesajelor care incită la violenţă.