Pe de altă parte, următoarele două motive de îngrijorare vizează tot conturile online, respectiv programele malware care fură parole (69%) şi riscurile asociate conturilor care includ informaţii financiare (65%).
Potrivit cercetării, 50% dintre cei chestionaţi au declarat că tipul de date ce ar putea fi accesate de infractorii cibernetici îl reprezintă propriile parole. În plus, aproape un sfert dintre respondenţi (24%) s-au arătat îngrijoraţi de faptul că pozele şi materialele video personale ar putea intra în posesia hackerilor.
De asemenea, 18% dintre utilizatori s-au confruntat cu tentative de hacking din partea infractorilor cibernetici asupra conturilor personale online, acestea fiind compromise prin simpla ghicire a parolei, respectiv în 40% dintre cazuri.
În vederea contracarării acestui fenomen, Kaspersky Lab a prezentat o nouă versiune a soluţiei freemium Kaspersky Password Manager, care oferă acces de la distanţă la parole, prin intermediul paginii personale de pe portalul My Kaspersky, verificarea automată a parolelor introduse, control vocal şi alte caracteristici utile. Prin intermediul noii aplicaţii, utilizatorii au acces de la distanţă la propriile parole, prin intermediul paginii lor de pe portalul My Kaspersky, în cazul în care aplicaţia nu poate fi instalată sau e nevoie să se introducă parola de pe dispozitivul altcuiva.
Toate caracteristicile noi sunt acum disponibile pentru PC-uri şi Mac-uri. În plus, utilizatorii noului MacBook Pro pot să înlocuiască parola principală cu o amprentă digitală.
Kaspersky Lab este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în anul 1997, ce are în portofoliu, la ora actuală, peste 400 de milioane de utilizatori individuali şi 270.000 de companii-client.