În urma cercetării, realizată în Europa, s-a mai constatat că aproape două treimi (63%) dintre persoane recunosc faptul că sunt stresate de ştirile despre breşe de date.
Un alt motiv de stres pentru 70% dintre europeni este legat de protejarea dispozitivelor, iar în cazul a 62% din totalul celor intervievaţi stresul este cauzat de cantitatea de informaţii sensibile pe care le deţin.
În acelaşi timp, aproximativ trei sferturi (72%) dintre cei chestionaţi dezvăluie că numărul mare de parole pe care trebuie să le gestioneze le provoacă stres.
Conform studiului, 59% dintre utilizatori se aşteaptă să se confrunte cu o problemă de securitate cibernetică în următoarele 12 luni, iar 54% recunosc că au fost victimele unui incident, în ultimii cinci ani.
Totodată, Kaspersky Lab a întrebat participanţii în ce aplicaţii au avut încredere cel mai puţin că le protejează datele împotriva breşelor sau a atacurilor, iar rezultatele au arătat că încrederea în reţelele de socializare şi aplicaţiile de mesagerie este cea mai scăzută (32%, respectiv 25%).
Pe de altă parte, aplicaţiile pentru schimbul de fotografii, cele de ride sharing şi aplicaţiile muzicale au fost mai de încredere, sub 10% dintre persoane afirmând că nu s-ar baza pe aceste instrumente să le gestioneze datele.
În plus, mai mult de jumătate (56%) dintre europeni ar avea încredere să dea partenerului datele de conectare pentru dispozitivele lor şi doar 11% dintre respondenţi ar opta pentru o soluţie de management de parole.
Studiul Kaspersky Lab a fost efectuat de către compania de cercetare Opinion Matters în perioada 23 mai – 3 iulie 2018, în rândul a peste 5.000 de angajaţi care utilizează computere, din Franţa, Germania, Italia, Spania, Danemarca şi Olanda.