Continuitatea operațiunilor și protecția datelor sunt critice pentru spitale și clinici. Mai ales în situația actuală, când cadrele medicale se află sub presiune constantă și trebuie să își mobilizeze toate forțele pentru a ajuta oamenii în acest moment foarte dificil. Pentru spitale și instituții medicale, este important să se asigure stabilitatea echipamentelor și disponibilitatea datelor pentru pesonalul medical, protejându-se, în același timp, confidențialitatea pacienților.
Reamintim că în luna iunie, activitatea a cinci spitale din România, printre care şi Victor Babeş din Bucureşti, a fost paralizată după ce un virus informatic a atacat sistemele IT ale acestora.
Niciunul dintre aceste spitale nu avea un program antivirus, nici măcar versiunile gratuite ale marilor furnizori de soluţii de securitate cibernetică.
„În această situație critică, instituțiile de sănătate publică se află sub o presiune imensă și poartă o responsabilitate uriașă, în timp ce salvează viețile oamenilor și luptă împotriva infecției. Medicii, asistentele medicale și tot personalul medical își asumă cea mai mare parte a responsabilității și, prin urmare, au nevoie de orice mână de ajutor. Considerăm că este de datoria noastră să sprijinim comunitatea medicală”, spune Evgeniya Naumova, Vice Președinte Global Sales Network la Kaspersky. „Pentru a ajuta aceste instituții să se concentreze pe ceea ce contează cel mai mult, le oferim licențe gratuite pentru produsele corporative Kaspersky, pentru o perioadă de șase luni.”
Odată cu această inițiativă, Kaspersky încurajează, totodată, instituțiile medicale să adopte următoarele măsuri de protecție cibernetică:
Pentru informații mai detaliate despre ofertă și disponibilitatea acesteia, vizitați Kaspersky business blog și contactați reprezentanții oficiali Kaspersky sau distribuitorii.
Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică fondată în 1997.