Kaufland a primit titlul de „Cea mai sustenabilă companie din România” pentru al treilea an consecutiv

Compania Kaufland România a fost desemnată joi "Cea mai sustenabilă companie din România", datorită investițiilor majore pe care le-a făcut în ultimii ani, în urmă publicării rezultatelor CSR Index 2020, cel mai complex studiu care analizează nivelul de implicare a companiilor în sustenabilitate din punct de vedere al impactului economic, de mediu și social, informează retailerul prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - joi, 19 nov. 2020, 15:07
Kaufland a primit titlul de

Organizat anual, ranking-ul Romania CSR Index reprezintă o analiză independentă complexă cu 10 categorii și 64 de indicatori, care evaluează companiile din România după o serie de parametri internaționali, în funcţie de nivelul de implicare al acestora în domeniul sustenabilității și responsabilității sociale.

Astfel, pentru al treilea an la rând, Kaufland România a obținut primul loc în topul celor mai sustenabile companii din țară, cu 98 de puncte din 100, conform analizei realizate de agenția de consultanță The Azores și prezentate în cadrul celei de-a cincea ediții Romania CSR Index. Kaufland România a fost recompensată cu distincția Gold Level, în cadrul conferinței ,,Best Practices in Romanian CSR”, care a avut loc joi, 19 noiembrie 2020.

Categoriile care au fost evaluate în acordarea distincției sunt: guvernanța corporativă, diversitatea, impactul economic, mediul înconjurător, drepturile omului și politica anti-corupție, angajați, marketing, investiții în comunitate și lanțul de aprovizionare.

Premiul Gold Level reprezintă o recunoaștere a eforturilor Kaufland România de a reuni, într-un raport de sustenabilitate aliniat standardelor internaționale de raportare Global Reporting Initiative (GRI) – toate informațiile non-financiare relevante, într-un exercițiu deplin de transparență, cooperare și asumare a unor obiective de investiții și performanță.

„Această distincție este o confirmare a investițiilor noastre continue în sustenabilitate, angajament pe care ni l-am luat pe termen lung, urmărind rezultatele obiectivelor după parametri internaționali de raportare. Companiile joacă un rol esențial în generarea schimbării în mai bine în societate și sunt bucuros să vedem implicarea din partea a tot mai mulți jucători din mediul de afaceri, fiindcă problemele de mediu, de dezvoltare socială și economică sunt ale tuturor”, declarat Valer Hancaș, director Comunicare și Corporate Affairs, Kaufland România.

Studiul a analizat cel mai recent Raport de sustenabilitate Kaufland România, care prezintă informații transparente despre activitatea companiei în perioada martie 2018 – februarie 2020 și oferă detalii despre investițiile în portofoliul de produse, dezvoltat cu responsabilitate și grijă pentru nevoile consumatorilor, în mediul de lucru și politica de resurse umane a companiei, performanța privind protecția mediului, lanțul de aprovizionare și, nu în ultimul rând, investițiile în comunitate, unde compania a punctat rezultate deosebite.

Astfel, printre rezultatele atinse de Kaufland România și publicate în cel mai recent Raport de sustenabilitate, valabil pentru ultimii doi ani, se numără:

• Peste 70 milioane de lei au fost investiți de Kaufland România în comunitate;
• 266 de proiecte comunitare au fost susținute, ce au venit în sprijinul a peste 3,4 milioane de beneficiari;
• Kaufland România a derulat 3 programe de finanțare pentru organizațiile non-guvernamentale;
• Produsele marcă proprie sunt certificate cu cele mai înalte standarde internaționale ecologice sau de comerț echitabil în raport de peste 10% – precum FSC (gestionarea sustenabilă a pădurilor), Organic, Fairtrade, GOTS, UTZ (agricultură sustenabilă), MSC – Marine Stewardship Council (pescuit sustenabil)
• Kaufland investește în echipele sale: compania a primit titlul de Top Employer pentru al cincilea an consecutiv
• Numărul de angajați este în creștere: de la 13.754 de angajați în 2018, la 14.173 de angajați în 2019
• Egalitate de gen: de la 25% de femei în poziții de management în 2018, la 39% în 2019
• Și egalitatea de șanse: 247 de angajați cu dizabilități
• Kaufland România a reușit să diminueze cu ~6% intensitatea energetică 2019 vs 2018
• Și a înregistrat o scădere de ~5% a intensității emisiilor 2019 vs 2018

Pe lângă angajamentele studiate de acești parametri, Kaufland România și-a asumat să ia măsuri și să implementeze proiecte care contribuie la realizarea Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabilă (Global Compact), care abordează cele mai presante probleme ale planetei, de la eradicarea sărăciei, îmbunătățirea sănătății și a educației, creșterea sustenabilității urbane și până la susținerea principiilor de guvernanță recomandate de ONU în domeniul drepturilor omului, anti-corupție, protecția mediului și practici de lucru sustenabile.

Misiunea rămâne aceea de a fi o organizație deschisă și transparentă, al cărei obiectiv este să depășească cerințele legislative minime obligatorii și chiar să depășească cele mai bune practici existente în prezent la nivel internațional.

Kaufland își asumă misiunea de a fi partener implicat și susținător activ al comunității și al economiei locale, prin încurajarea achizițiilor de la producători români, prin promovarea de practici transparente și responsabile în relațiile cu partenerii de afaceri, prin susținerea și grija acordată angajaților, dar și prin contribuția pe care o aduce la creșterea gradului de conștientizare a temelor precum consumul responsabil, grija față de mediu, lupta pentru reducerea consumului de plastic și susținerea comunităților locale.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1300 magazine în 8 țări și o rețea de 135 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. 

 

Te-ar mai putea interesa și
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
Valoarea alocaţiilor de stat pentru copii achitate în luna noiembrie 2024 a fost de 1,2 miliarde de lei, iar suma medie plătită a scăzut uşor, de la 336,31 în octombrie, la 336,18 lei pe......
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele rus Vladimir Putin a promis duminică şi mai multă "distrugeri" în Ucraina după un atac cu drone în ajun, ...
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Românii se află printre europenii care se tem cel mai mult că inteligența artificială va duce la pierderea multor locuri ...
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas SA va plăti 5,1 miliarde de euro pentru achiziţionarea diviziei de gestionare a activelor grupului francez ...