Kaufland a renunțat anul trecut la 100 de furnizori locali, dar a cumpărat de la aceștia cu 17% mai mult

Retailerul german Kaufland, numărul doi pe piața comerțului alimentar din România după cifra de afaceri din 2023, a colaborat anul trecut cu peste 2.500 de furnizori locali, astfel că aproximativ 79% dintre cheltuielile totale cu furnizorii, respectiv 2,83 miliarde de euro, au fost alocate acestora. Cu un an în urmă, retailerul a colaborat cu peste 2.600 de furnizori din România cărora le-a făcut plăți de de 2,4 miliarde de euro, adică 80% din cheltuielile totale ale companiei.
Alina Stanciu - mie, 03 iul. 2024, 14:36
Kaufland a renunțat anul trecut la 100 de furnizori locali, dar a cumpărat de la aceștia cu 17% mai mult

Kaufland, cu afaceri de 3,74 miliarde euro (martie 2023 – februarie 2024), cu 8,8% mai mari față de perioada similară a anului trecut, a cumpărat de la furnizori locali marfă în valoare de 2,83 miliarde de euro, după o creștere de 17,9% față de anul anterior, însă a renunțat la aproximativ 100 de parteneri locali, potrivit unui comunicat al coampaniei.

Mai exact, retailerul a colaborat în 2023 cu peste 2.500 de furnizori locali, față de peste 2.600 de furnizori din România în 2022, astfel că  aproximativ 79% dintre cheltuielile totale cu furnizorii au fost alocate partenerilor locali anul trecut față de 80% cu un an în urmă.

În 2023, 65 de cenți din fiecare euro cheltuit la casele de marcat Kaufland au mers direct către afaceri din România, față de 67 de cenți în 2022.

În anul financiar 2023, Kaufland a avut o contribuție totală de 2,57 miliarde euro (Valoare Adăugată Brută – VAB) în economia locală, ceea ce reprezintă 0,9% din PIB-ul României. Pentru fiecare 1 euro de VAB directă Kaufland România s-au generat suplimentar în economia locală 3,50 euro prin VAB în termeni indirecți și induși.

Anul trecut Kaufland a investit în România 177 milioane euro în termeni de CAPEX, cu 43% mai puțin decât în 2023,  pentru achiziționarea de active imobilizate. În plus, a avut o contribuție la bugetul de stat de 282 milioane euro, prin taxe și impozite, cu 31% mai mult decât cu un an în urmă.

Cât despre angajați, retailerul avea 17.200 de salariați, dintre care circa 14.350 de salariați cu normă întreagă.  Numărul de angajați a crescut astfel anul trecut cu 700 de persoane.  În 2023, salariul net minim la Kaufland, din datele companiei, a depășit cu 56% salariul net minim la nivel național.

Compania a generat prin activitatea sa peste 105.600 de locuri de muncă cu normă întreagă în România, în mod direct, indirect și indus, echivalentul a aproximativ 2,1% din forța de muncă națională. Studiul de impact arată că fiecare angajat direct Kaufland în România sprijină angajarea a peste 6 persoane în întreaga economie românească, prin crearea de noi locuri de muncă.

„Impactul nostru merge dincolo de cifre, se măsoară în comunități mai puternice, locuri de muncă stabile și oportunități pentru afacerile locale Prin investițiile noastre constante și parteneriatele pe termen lung, construim o fundație solidă pentru viitorul României. Acest studiu confirmă că suntem pe drumul cel bun, dar și că responsabilitatea noastră crește. Rămânem dedicați misiunii noastre de a contribui la o Românie durabilă, unde fiecare euro investit se întoarce multiplicat în societate,” a declarat Marco Hößl, Director General Kaufland România și Republica Moldova.

Suma contribuțiilor fiscale înregistrate de Kaufland în 2023 ar putea finanța peste 9,4 milioane de consultații medicale, având în vedere un cost mediu de 30 euro per consultație suportat de CNSAS.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea care a ajuns în prezent la 181 de magazine în România.

Te-ar mai putea interesa și
Trump îl felicită pe aliatul său Nigel Farage pentru intrarea în Parlamentul britanic
Trump îl felicită pe aliatul său Nigel Farage pentru intrarea în Parlamentul britanic
Fostul preşedinte american şi actual candidat la Casa Albă, Donald Trump, l-a felicitat pe Nigel Farage, figura emblematică a Brexitului şi a dreptei radicale, pentru intrarea sa pentru prima......
Șefii coaliției de guvernare din Germania au convenit să relaxeze condițiile pentru angajarea cetățenilor străni
Șefii coaliției de guvernare din Germania au convenit să relaxeze condițiile pentru angajarea cetățenilor străni
Liderii coaliţiei de guvernare din Germania au convenit să reducă obstacolele birocratice pentru cetăţenii străini ...
Budapesta va ignora criticile primite din partea UE cu privire la vizita lui Orban la Moscova
Budapesta va ignora criticile primite din partea UE cu privire la vizita lui Orban la Moscova
Ungaria, ca ţară suverană, va ignora criticile UE în urma vizitei premierului ungar Viktor Orban la Moscova pentru discuţii ...
Statele Unite își suspendă pe termen nelimitat manevrele militare făcute în colaborare cu Georgia
Statele Unite își suspendă pe termen nelimitat manevrele militare făcute în colaborare cu Georgia
SUA au anunţat vineri că îşi suspendă manevrele militare cu Georgia preconizate pentru sfârşitul lunii iulie, în ...