Braiconf a anunțat că nu a fost semnat actul adițional la antecontractul de vânzare-cumpărare, pentru încasarea avansului. Kaufland a propus pe 25 martie anularea antecontractului, la aproape trei săptămâni de la anunțul Braiconf că vinde terenul.
Kaufland România urma să cumpere terenul de 10.000 de mp cu 7,5 milioane de euro. Retailerul plătise un avans de 900.000 de euro.
Braiconf dorește să-și mute sediul și avea în plan investiții de nouă milioane de euro în acest sens.
„Avem două opțiuni în acest moment (martie 2021 – nr.) și analizăm patru clădiri istorice de producție și patru loturi de teren în zona centrală. Ne-am dori foarte mult să reușim să renovăm una dintre aceste clădiri istorice, să o transformăm în noul sediu Braiconf și astfel să o redăm comunității, să o readucem la viață. Braiconf înseamnă tradiție, înseamnă istorie, dar și adaptare la prezent și simțim că s-ar potrivi să aducem o clădire istorică la viață și să completăm prin arhitectură tot ce simbolizează marca noastră. În prezent, analizăm aceste opțiuni și, până la finalul lunii martie, vom lua o decizie”, mai explică Silviu Dumitrache.
Mutarea fabricii Braiconf se face în circa doi ani, timp în care compania va pregăti noul sediu și va continua producția în actuala incintă. Managementul companiei a declarat că nu va face disponibilizări odată cu mutarea sediului fabricii.
CITEȘTE ȘI Braiconf vinde către Kaufland terenul pe care se află fabrica sa din Brăila, cu 7 milioane de euro
Braiconf produce anual la Brăila peste 800.000 de cămăşi pentru mărci celebre precum Eton, Porsche, Cartier, Harmont&Blane, Hermes, Kenzo, LVMH.