Kelemn Hunor a participat la un eveniment organizat la Cluj cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la crearea UDMR şi a făcut referire, în discursul său, şi la momentul foarte recent al condamnării fostului ministru al Comunicaţiilor Nagy Zsolt despre care crede că a fost sancţionat pe nedrept.
„Nagy Zsolt, care a fost nedreptăţit şi a fost sancţionat, a fost condamnat la închisoare. Deci există foarte multe provocări. Şi niciodată să nu credeţi că cineva va termina treaba în locul nostru. Permiteţi-mi să fac aici referire şi la Nagy Zsolt. Libertatea înseamnă altceva pentru Nagy Zsolt de săptămâna trecută. Trebuie să fie foarte clar, cazul lui nu este un caz de corupţie. Nu există nicio dovadă împotriva lui, nu s-a privatizat nicio companie de stat pe vremea lui. Din stenogramele înregistrate cu ocazia convorbirilor purtate de alte persoane s-au tras concluzii cu privire la cazul lui şi în baza acelor stenograme a fost condamnat Nagy Zsolt. El are nevoie de sprijinul nostru şi de solidaritatea noastră”, a afirmat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.
El a spus că UDMR nu trebuie să renunţe la adevăr, aşa cum cu siguranţă nici Nagy Zsolt nu o va face.
Foştii miniştri Codruţ Şereş şi Nagy Zsolt au fost condamnaţi definitiv marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul privatizărilor strategice. Codruţ Şereş a primit 4 ani şi 8 luni închisoare iar Nagy Zsolt – 4 ani. Decizia este definitivă, completul de cinci judecători menţinând celelalte dispoziţii ale sentinţei de la prima instanţă, dată în decembrie 2013, care însă a pronunţat pedepse mult mai mari.
În martie 2009, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe foştii miniştri Codruţ Şereş şi Nagy Zsolt, acuzaţi de aderare la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi trădare prin transmitere de secrete.
UDMR a sărbătorit sâmbătă, printr-un eveniment organizat la Opera Maghiară din Cluj, 25 de ani de la înfiinţare. Printre invitaţi s-au numărat fostul preşedinte al UDMR Marko Bela, vicepremierul ungar, Semjen Zsolt, precum şi liderii partidelor maghiare din Serbia, Slovacia şi Ucraina.