Knight Frank: Creşterea vânzărilor de spaţii comerciale în Europa va stagna în acest an

Spaţiile de birouri şi magazinele din Europa îşi vor găsi mai greu cumpărători în acest an din cauza îngrijorărilor cu privire la preţurile ridicate şi scăderea cererii din partea investitorilor proveniţi din Asia şi Orientul Mijlociu, estimează firma de brokeraj imobiliar Knight Frank LLP, informează Bloomberg.
Economica.net - vin, 08 ian. 2016, 09:48
Knight Frank: Creşterea vânzărilor de spaţii comerciale în Europa va stagna în acest an

Potrivit unui raport publicat vineri, valoarea vânzărilor de spaţii comerciale în Europa va fi relativ neschimbată în 2016 comparativ cu 2015, după trei ani în care a crescut cu peste 20%. Analiştii de la Knight Frank estimează că în 2015 valoarea vânzărilor de spaţii comerciale în Europa s-a ridicat la aproximativ 235 miliarde de euro, în apropiere de recordul de 260 de miliarde de euro stabilit în 2007.

‘Deşi avantajele investiţiilor în spaţiile comerciale din Europa rămân puternice, există factori negativi care ar putea face ca piaţa să piardă o parte din elanul din ultima perioadă’, a declarat Matthew Colbourne, analist la Knight Frank.

Printre riscurile potenţiale se numără scăderea cererii din partea cumpărătorilor asiatici, pe măsură ce economia chineză încetineşte, şi a investitorilor din Orientul Mijlociu, care sunt afectaţi de scăderea preţului petrolului. În plus, posibilitatea majorării dobânzilor şi îngrijorările că preţurile au crescut prea mult ar putea afecta şi ele piaţa, estimează Matthew Colbourne.

Cererea pentru spaţii comerciale în Europa a crescut în ultimii ani pe măsură ce investitorii au căutat venituri stabile din chirii care să devanseze randamentele reduse din obligaţiuni. Însă în luna decembrie 2015 Rezerva Federală americană a majorat costul creditului pentru prima dată în aproape un deceniu, punând capăt unei perioade fără precedent în care dobânzile pentru fondurile federale s-au aflat la un minim record apropiat de zero.

Te-ar mai putea interesa și
Airbus confirmă că a livrat doar 50 de aeronave în septembrie, scădere de 9%
Airbus confirmă că a livrat doar 50 de aeronave în septembrie, scădere de 9%
Livrările Airbus au scăzut cu 9% în septembrie, la 50 de aeronave, comparativ cu perioada similară din 2023, a informat grupul aeronautic european, transmite Reuters....
Autostrada A7 Buzău – Focșani: UMB a primit extensii până în 2025 pentru toate cele patru loturi, pe care vrea să le finalizeze încă din 2024
Autostrada A7 Buzău – Focșani: UMB a primit extensii până în 2025 pentru toate cele patru loturi, pe care vrea ...
Loturile 1 și 4 din Autostrada A7 Buzău - Focșani ar trebui finalizate până în mai 2025, iar loturile 2 și 3 până ...
Adrian Veştea: PNL nu va ieşi de la guvernare
Adrian Veştea: PNL nu va ieşi de la guvernare
Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a declarat joi că PNL nu va ieşi de la guvernare.
BMW şi Mercedes raportează scăderea vânzărilor, în urma rezultatelor slabe din China
BMW şi Mercedes raportează scăderea vânzărilor, în urma rezultatelor slabe din China
Cererea redusă şi concurenţa strânsă din China au afectat vânzările trimestriale ale BMW şi Mercedes, au anunţat ...