„Suntem atenţi la tot ce apare în spaţiul public. Sunt situaţii în care folosim informaţi ce apar din spaţiul public pentru a deschide anumite investigaţi, folosim informaţii din spaţiul public care pot fi verificate ulterior prin diverse mijloace probatorii pe care noi le putem administra. Atunci când apar informaţii în spaţiul public despre persoane pe care noi deja le investigăm, de asemenea ne uităm cu atenţie la aceste informaţii”, a declarat Kovesi, la emisiunea „După 20 de ani” difuzată la Pro TV, preluată de Agerpres.
Şefa DNA a precizat că, atunci când există probe cu privire la săvârşirea unei infracţiuni, procurorii anticorupţie pot dispune confiscarea oricăror bunuri şi sume de bani, chiar dacă se află în afara ţării.
„Putem confisca în general bani sau orice venituri obţinute ilegal atunci când dovedim că s-a comis o infracţiune şi putem confisca bunuri şi sume de bani care nu se află pe teritoriul României. Deja într-un dosar instrumentat de DNA chiar la începutul anului s-a indisponibilizat un imobil care nu este pe teritoriul statului român, este undeva pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene. (…) Şi conturi cu sume de bani putem să le indisponibilizăm. Toate aceste activităţi se fac prin intermediul comisiilor rogatorii”, a mai explicat Laura Codruţa Kovesi.
Citiţi mai multe despre ramificaţiile PanamaPapers în România, aici