Valoarea contractului, care se va derula pe patru ani, este de aproape 1,2 milioane de euro, iar el este împărțit în trei loturi. Cităm din documentația de licitație:
“Conform caietului de sarcini achiziția presupune incheierea unui contract pentru o perioada de 48 luni cu obiect: Servicii de audit asupra Situatiilor financiare intocmite pentru perioadele incheiate la 31.12.2021 – 31.12.2024 si servicii de audit aferente listarii companiei la Burse de Valori, impartite pe loturi astfel:
LOTUL 1 – Servicii de audit pentru exercitiile financiare incheiate la 31 decembrie 2021-2024;
LOTUL 2 Servicii cu ocazia listarii Societatii la Bursa de Valori Bucuresti;
LOTUL 3 Servicii cu ocazia listarii Societatii la o bursa internatională”.
Potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice, au fost depuse, în total, șase oferte la licitația Hidroelectrica.
Hidroelectrica a semnat în 2020 contractul de consultanţă pentru listarea la bursă cu STJ Advisors Group Limited
”Hidroelectrica şi STJ Advisors Group Limited au semnat, în data de 19 mai a.c., contractul de prestări servicii de consultanţă pentru piaţa de capital de tip “Equity Advisor”. Serviciile ofertate de STJ Advisors Group Limited vizează pregătirea şi asistenţa în derularea IPO S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. Contractul a fost atribuit în urma derulării unei proceduri de achiziţie publică la care au participat trei operatori economici, oferta câştigătoare fiind în valoare de 950.000 euro, faţă de 1.752.500 euro buget estimat”, anunţa atunci compania.
În primăvara lui 2020, Hidroelectrica a semnat și contractul privind achiziţia de servicii de consultanţă şi asistenţă juridică ale unui consultant juridic internaţional în vederea listării la bursă a 10% din acţiuni, contractul fiind adjudecat de Dentons Europe SPARL, care a ofertat preţul de 429.000 euro, faţă de 700.000 de euro, valoarea estimată a achiziţiei.
Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România, 100% verde, și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național. Compania exploatează în prezent un număr de 209 centrale, cu o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea. Compania este controlată de statul român, cu unic acționar minoritar Fondul Proprietatea.