Pentru al şaselea an consecutiv, vânzările companiei au depăşit o creştere anuală de 80%. La 14 ani de la înfiinţare, Sameday are un număr de 3.500 de angajaţi şi colaboratori, o flotă de aproximativ 3.000 de autoturisme, dintre care puţin peste 30 sunt 100% electrice şi peste 1.500 de lockere easybox, în România şi în Ungaria, se menţionează în comunicat.
„Cei 14 ani pe care Sameday i-a împlinit sunt, pentru mine, dovada că, pentru a ajunge la vârsta buletinului, o companie trebuie să îmbine viziunea pe termen lung cu tehnologia, curajul de a merge pe drumul inovaţiei, cu perseverenţa şi încrederea în oameni, cu o cultură organizaţională adaptată realităţii în care trăim. Am pornit Sameday cu ambiţia unor pionieri şi visul de a acoperi o nişăde piaţă slab explorată în 2007, dar cu un mare potenţial, cea a livrărilor în aceeaşi zi. Pe măsură ce am evoluat, ne-am dat seama că putem schimba cu ajutorul tehnologiei construite intern şi curieratul tradiţional, door to door cu livrare a doua zi”, a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday.
Creşterea cifrei de afaceri a companiei a fost determinată de creşterea ratei de utilizare a comerţului electronic, în contextul pandemiei de COVID-19, dar şi de investiţiile constante în tehnologie şi în dezvoltarea capacităţii logistice.
Pentru a-şi extinde capacitatea de livrare şi sortare, a îmbunătăţi experienţa clienţilor şi a extinde reţeaua de lockere easybox, în anul 2020, compania a investit peste 20 de milioane de euro în dezvoltarea direcţiilor strategice.
În 2021, Sameday a anunţat extinderea în Ungaria, acolo unde compania va furniza, începând cu anul acesta, servicii complete de curierat, menite să faciliteze comerţul transfrontalier şi să ofere clienţilor oportunitatea de a-şi creşte prezenţa în regiune şi de a aborda pieţe noi.
Dacă în anul 2020, compania a livrat peste 30 de milioane de colete, primul semestru din 2021 a înregistrat o creştere semnificativă, Sameday ajungând la 17 milioane de pachete livrate. Odată cu relaxarea măsurilor de prevenire a noului coronavirus, consumatorii revin treptat la comerţul tradiţional. Cu toate acestea, reprezentanţii companiei anticipează că o mare parte a acestora va rămâne fidelă retailului digital şi că, în 2021, această tendinţă va fi una pozitivă, încurajată şi de calitatea constant în creştere a serviciilor de curierat din România.
Astfel, Sameday preconizează că, până la finalul anului, numărul trimiterilor din piaţa de curierat va înregistra o creştere de peste 10%, faţă de anul precedent.
Echipa Sameday numără, în prezent, 3.500 de angajaţi şi colaboratori, cu 20% mai mult decât la finalul anului 2020. Până la sfârşitul anului, reprezentanţii companiei estimează o creştere de aproximativ 50% a resurselor umane. Departamentele cu cea mai accelerată dezvoltare sunt cele operaţionale şi comerciale. Flota Sameday numără aproximativ 3.000 de autoturisme, dintre care peste 30 sunt 100% electrice, iar alte 50 urmează să fie livrate în lunile următoare.
Înfiinţată în 2007, Sameday se numără în prezent printre principalii jucători din piaţa românească de curierat. Compania este prezentă în România şi în Ungaria, oferind atât servicii de livrare door-to-door, cât şi livrare în peste 1.500 de lockere easybox. În prezent, expedierile Sameday sunt procesate în trei hub-uri logistice, unul amplasat în apropierea oraşului Chitila, unul în Sibiu şi unul în Budapesta.