La limita Rezervaţiei Deltei, ultima plajă virgină a României se transformă în cartier de vile

Economica.net
30 11. 2011

Loturile de teren propuse pentru vânzare, cu suprafețe de câte 500 de metri pătrați, costă între 6000 și 8500 de euro.

Ce-i drept, pentru un potențial constructor, aceste loturi au o problemă – terenurile sunt „momentan” în extravilan arabil, deci nu pot servi la ridicarea unei locuințe.

Dezvoltatorul proiectului promite însă că există planuri pentru trecerea terenurilor extravilane în intravilanul comunei Corbu, conform unor „PUZ în lucru” (PUZ = plan de urbanism zonal).

În zona Corbu au existat ce-i drept și loturi cu caracter intravilan, dar ele au fost deja vândute, cu prețuri care au urcat, în funcție de poziție, până la 13.000 de euro.

Noul proiect imobiliar, denumit Black Sea Residence și subintitulat pe internet „Loturi Construibile 500 mp Plajă Corbu, Constanța”, ar urma să permită ridicarea a peste 600 de case de vacanță.

Amplasamentul acestora este indicat pe internet, pe un site destinat atragerii viitorilor clienți: „La 10 minute nord de Mamaia se află cea mai întinsă plajă de pe întreg litoralul românesc, limitată la nord de Rezervația Biosferei Deltei Dunării. Fiind și singură plajă rămasă neexploatata, această beneficiază de cea mai curată apă datorită curentului Nord -Sud format de Dunăre la ieșirea în mare”.

Certificatul de urbanism nr. 221, emis de Primăria Comunei Corbu la data de 20 decembrie 2010, recunoaște însă o chestiune sensibilă: „Terenul este situat în Rezervația Biosferei Deltă Dunării – Zonă Economică și Sit Natura 2000 – parcelă A 287/76”. Citeşte mai mult pe green-report.ro.