Preşedinţii CEC şi Eximbank rămân în funcţie. Se eliberează doar un post de vice la CEC Bank
La recomandarea FMI, pentru a se evita dubla reglementare, instituţiile de credit care au ca acţionar majoritar statul nu vor mai intra sub incidenţa guvernanţei corporatiste a întreprinderilor publice, fiind scoase de sub incidenţa Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.109/2011, la solicitarea Ministerului Finanţelor. Surse guvernamentale ne-au declarat că acum este la latitudinea acţionarului dacă numeşte sau nu o nouă conducere la cele două bănci.
Actuala conducere a CEC Bank a fost numită acum doi ani şi jumătate, iar mandatul acesteia este „până la numirea unei alte conduceri a instituţiei”. Surse din domeniul bancar spun că, „doar Gheorghe Carabasan care este pensionar şi pentru care deja au început procedurile de schimbare va fi înlocuit cu cineva care are experienţă în zona de risc şi care este apropiat de BNR”. Este vorba de un nume din acea listă scurtă agreată de Ministerul Finanţelor înainte de a anula procesul de selecţie.
Pe lista scurtă existau nominalizaţi, în afară de Radu Graţian Gheţea care îşi păstrează funcţia de preşedinte şi Lucian Isar care iese din calcul nefiind cunoscut ca o persoană agreată de BNR, Magda Manea, actual membru ne-executiv în boardul CEC Bank, Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, bancherii Dan Sandu şi Marinel Burduja şi Ştefan Nanu, şeful trezoreriei statului din Ministerul Finanţelor. Din 2012, Ministerul Finanţelor a încercat în repetate rânduri şi prin diferite forme să schimbe conducerea CEC, dar nu a reuşit.
Prelungit cu încă patru ani în 2015, mandatul conducerii executive a Eximbank, asigurat de Traian Halalai, Paul Ichim şi Crina Cozma, au primit un nou mandat de patru ani de la Ministerul Finanţelor, până în 2019.