De asemenea, compania s-a clasat pentru prima dată pe locul patru în livrările globale de smartphone-uri, cu o cotă de piață de 10% în al treilea trimestru al anului 2021, potrivit Canalys.
Vânzările globale de smartphone-uri au scăzut cu 6% în al treilea trimestru, în condițiile în care furnizorii s-au străduit să satisfacă cererea de dispozitive pe fondul crizei de componente. Samsung a fost principalul furnizor, cu o cotă de 23%. Apple a recâștigat locul al doilea, cu o cotă de 15%, datorită cererii timpurii puternice pentru iPhone 13. Xiaomi a obținut o cotă de 14% pentru locul al treilea, în timp ce vivo și OPPO au completat topul cinci, cu 10% fiecare.
În ultimul an, vivo a avut mai multe reuşite tehnologice remarcabile, a încheiat parteneriate cu cei mai importanţi retaileri şi operatori şi a sărbătorit „Cadrul Perfect” la campionatul european de fotbal UEFA EURO 2020. Parteneriatul strategic, pe termen lung, cu ZEISS, una dintre companiile pioniere în domeniul opticii, le-a oferit
utilizatorilor experienţe mobile incredibile şi unul dintre rezultatele acestui parteneriat este lansarea modelului de referinţă X60 Pro. Astfel, vivo îşi îndeplineşte promisiunea făcută clienţilor europeni de a pune camera pe primul loc şi le oferă utilizatorilor încrederea de care au nevoie pentru a face „Cadrul Perfect “.
Rezumatul primului an pe piaţa din Europa
vivo îşi stabileşte sediul central din Europa la Düsseldorf în noiembrie 2019 şi îşi face debutul oficial pe piaţa europeană pe 20 octombrie 2020. În decurs de 12 luni, vivo a lansat produse pe zece pieţe din Europa: în Franţa, Germania, Italia, Polonia, Spania, UK şi la scurt timp în Austria, Republica Cehă, România şi Serbia. Înainte de lansarea pe piaţa europeană, vivo a realizat studii şi sondaje la care au participat 9000 de persoane din Europa, cu scopul de a înţelege care sunt nevoile fiecărui client.
Echipele vivo din ţările europene s-au extins de la 120 la peste 200 de experţi în diverse domenii. vivo susţine diversitatea culturală, având 84 de angajaţi de 16 naţionalităţi diferite la sediul central european din Düsseldorf. În continuare, vivo îşi doreşte să se dezvolte şi mai mult în Europa. Compania plănuieşte să dubleze numărul de ţări din Europa în care este prezentă până la finalul anului 2022, iar la începutul lunii noiembrie 2021 va ajunge în Portugalia.
„Suntem încântaţi să sărbătorim primul „vivoversary” în Europa şi cu această ocazie, aş dori să le mulţumesc consumatorilor europeni care ne-au oferit încrederea lor în momentul alegerii celui mai personal obiect pe care îl folosec – smartphone-ul. Deşi în primul an am avut parte de multe provocări, deoarece ne-am lansat în plină pandemie, sunt extrem de mulţumit să declar că suntem prezenţi în 10 ţări europene şi am făcut progrese importante. Vom continua să depunem toate eforturile şi să ne respectăm promisiunea făcută utilizatorilor de a le oferi o experienţă excepţională pentru imagini când folosesc smarthone-urile noastre, vom continua să punem camera pe primul loc şi suntem nerăbdători să ne facem noi prieteni în ţările europene în care vom ajunge”, a spus Denny Deng, vicepreşedinte vivo şi preşedintele diviziei europene vivo.
De la lansarea de anul trecut în octombrie, vivo a purtat numeroase discuţii cu partenerii actuali şi potenţiali, pentru a se asigura că toţi utilizatorii pot achiziţiona smartphone-urile şi accesoriile vivo din magazinul preferat. vivo a avut o evoluţie bună în Europa, având o creştere constantă în toate rapoartele de analiză importante şi demonstrând seriozitate şi implicare în ţările europene, respectând filosofia companiei: să facem lucrurile corect şi să le facem bine. Reţeaua de parteneri pentru noile pieţe a avut o creştere remarcabilă şi acum include distribuitori importanţi precum Ebuyer, El Corte Inglés, EMAG, FNAC, MediaMarkt/MediaWorld şi Unieuro, dar şi companii de telecomunicaţii precum A1, Drei, Free, Orange, SFR, TIM şi Windtre.