Lactalis numește un nou manager general în fruntea tuturor operațiunilor din România

Începând cu 1 ianuarie 2023, toate afacerile grupului Lactalis din România, liderul pieței de lactate, va fi condusă de Onur Barim din funcția de director general. El preia mandatul de la Giampaolo Manzonetto, care se va dedica unor proiecte personale.
Alina Stanciu - mar, 27 dec. 2022, 15:04
Lactalis numește un nou manager general în fruntea tuturor operațiunilor din România

Onur Barim va conduce  toate afacerile Grupului Lactalis în România, care include, astăzi, companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Parmalat România și Lactalis Logistic, potrivit unui anunț al companiei.

Onur Barim s-a alaturat Grupului Lactalis în 2011, ca Director de Marketing în cadrul Ak Gida/Lactalis Turcia. În 2018, Onur a preluat rolul de Director General al Lactalis Arabia Saudită și a condus compania până în 2021. În 2022, managerul a intrat în echipa Grupului Lactalis România în calitate de Director General Adjunct, susținând activitatea Directorului General în zona comercială.

Barim este licențiat în Economie și Științe Sociale și are o experiență de 24 de ani în industria FMCG.

“Administrarea afacerilor Lactalis într-una dintre cele mai importante țări ale Grupului în Europa este o misiune complexă și îmi oferă noi provocări în urmărirea obiectivelor Grupului pentru o creștere profitabilă și responsabilă“, declară Onur BARIM, Director General Grup Lactalis România.

Giampaolo Manzonetto s-a alăturat Grupului Lactalis în urmă cu 25 de ani ca Director Financiar al companiei Parmalat Rusia. Din 2003 și-a continuat activitatea în România, iar în 2007 a fost numit Director General al Parmalat România. Treptat, și-a extins aria de responsabilitate iar în 2018, după achiziția de către Grupul Lactalis a companiilor Dorna Lactate, Albalact și Covalact, Giampaolo a preluat întreaga conducere a Grupului Lactalis România.

“Am întâlnit în companiile din Grupul Lactalis România oameni extraordinar de entuziaști și ambițioși și mă bucur că am avut oportunitatea de a adăuga valoare acestei echipe și rezultatelor sale prodigioase”, spune Giampaolo MANZONETTO.

Având o tradiție de 90 de ani în industrie, Grupul francez Lactalis este cel mai mare producător de lactate din lume, cu activități operaționale în peste 80 de țări de pe toate continentele. Lactalis vinde produse lactate în mai mult de 150 de țări din întreaga lume.

Din anul 2008, Lactalis a devenit una dintre cele mai importante companii și în România. Acum cuprinde companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Parmalat România și Lactalis Logistic și reunește peste 2000 de angajați.

În portofoliul Grupului Lactalis România se regăsesc branduri românești recunoscute  – Zuzu, Fulga, Albalact, Covalact, LaDorna, Rarăul – și branduri internaționale de renume – President, Galbani, Leerdammer și Santal. Activitățile de producție se desfășoară în cinci fabrici, dintre care cele mai mari și mai moderne sunt fabrica Albalact din Oiejdea – Alba, fabrica Covalact din Sf. Gheorghe – Covasna și fabrica Rarăul din Câmpulung Moldovenesc – Suceava.

Grupul Lactalis România vinde peste 250.000 de tone de produse finite în fiecare an. Compania este și cel mai mare colector de lapte din țară, cu aproape 250 de milioane de litri de lapte procesați anual.

 

Te-ar mai putea interesa și
Deși România mai are la dispoziție doar 63% din volumul de gaze depozitat, Burduja, ministrul Energiei, spune că nu sunt probleme
Deși România mai are la dispoziție doar 63% din volumul de gaze depozitat, Burduja, ministrul Energiei, spune că nu sunt ...
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a afirmat că nu există riscul ca rezervele de gaze ale României pentru iarnă să fie insuficiente. Fără să-l numească, Burduja îl acuză pe Călin......
Calea ferată, neimportantă pentru autorități. Doar 633 km din 10.611 modernizați în 35 de ani
Calea ferată, neimportantă pentru autorități. Doar 633 km din 10.611 modernizați în 35 de ani
Situația căilor ferate din România nu bună, dacă este să privim câți kilometri au fost modernizați după Revoluție, ...
Transnistria: Situația devine critică. Lipsa gazului rusesc creează mari probleme pentru regiunea separatistă
Transnistria: Situația devine critică. Lipsa gazului rusesc creează mari probleme pentru regiunea separatistă
Peste 51.000 de gospodării din Transnistria au rămas fără gaz, iar 1.500 de blocuri de locuinţe nu au căldură şi ...
Nesiguranță, dar optimism în Europa, în legătură cu tarifele ce vor fi impuse de Trump
Nesiguranță, dar optimism în Europa, în legătură cu tarifele ce vor fi impuse de Trump
Piețele europene s-au închis luni în creștere, deoarece optimismul investitorilor a fost alimentat de un raport care ...