LafargeHolcim se aşteaptă la o creştere a vânzărilor de 3-5% în acest an

LafargeHolcim, cel mai mare producător mondial de ciment, a raportat un profit anual uşor mai ridicat decât estimau analiştii şi a confirmat perspectiva privind majorarea vânzărilor în 2019, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 07 mart. 2019, 09:19
LafargeHolcim se aşteaptă la o creştere a vânzărilor de 3-5% în acest an

Compania franco-elveţiană a înregistrat un profit EBITDA anual recurent de 6,02 miliarde de franci elveţieni (5,99 miliarde de dolari), în creştere de la 5,99 miliarde de franci elveţieni în urmă cu un an, depăşind estimările analiştilor, de 5,97 miliarde de franci elveţieni.

Vânzările au crescut cu 1,6% anul trecut, la 27,47 miliarde de franci elveţieni, sub previziunile analiştilor, de 27,69 miliarde de franci elveţieni.

Profitul net atribuibil acţionarilor s-a situat la 1,5 miliarde de franci, faţă de 1,68 miliarde de franci elveţieni în urmă cu un an.

Compania a confirmat perspectiva anunţată în noiembrie când a anunţat că se aşteaptă la o creştere a vânzărilor de 3 – 5% anul acesta, faţă de un avans de 5,1% în 2018.

Directorul general Jan Jenisch a prezentat recent noul plan strategic, ce vizează o creştere anuală a cifrei de afaceri cuprinsă între 3% şi 5%, o creştere anuală a profitului operaţional de cel puţin 5%, o îmbunătăţire a fluxului de numerar până la peste 40% şi un randament al capitalului investit de peste 8%.

Deja LafargeHolcim a obţinut 1,41 miliarde de dolari în urma vânzării participaţiei de 80,6% deţinută la Semen Indonezia. Câştigurile obţinute în urma tranzacţiei vor fi folosite pentru reducerea datoriei, a anunţat luna trecută compania franco-elveţiană.

Jan Jenisch a declarat joi că performanţele companiei s-au îmbunătăţit în semestrul doi din 2018 şi se aşteaptă la o accelerare a creşterii vânzărilor şi a câştigurilor în 2019.

Anul trecut, LafargeHolcim anunţa că vrea să obţină aproximativ două miliarde de franci elveţieni (2,01 miliarde de dolari) de pe urma vânzării activelor şi ar putea ieşi de pe pieţele din două sau trei ţări pentru a se concentra pe SUA, America Latină, India şi Africa.

LafargeHolcim are 80.000 de angajaţi în 80 de ţări.

Holcim (România) S.A. activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Te-ar mai putea interesa și
Cum va influența alegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA economia europeană și implicit pe cea românească
Cum va influența alegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA economia europeană și implicit pe cea românească
Analiștii economici au ajuns la concluzia ca politica lui Donald Trump ar influența creșterea inflației la nivel mondial cu circa 1%, implicit și a inflației României, chiar dacă aici......
Se va scumpi livrarea în 2025? Lucian Baltaru, CEO Sameday: Costurile serviciilor de curierat nu au cum să nu crească. Cel mai mare cost este salariul curierului, combustibilul și mașina
Se va scumpi livrarea în 2025? Lucian Baltaru, CEO Sameday: Costurile serviciilor de curierat nu au cum să nu crească. ...
Costurile de livrare a coletelor se vor scumpi în 2025, pe fondul creșterii salariului minim și a introducerii de noi ...
Ce pericol mai reprezintă Ucraina pentru piața agricolă românească
Ce pericol mai reprezintă Ucraina pentru piața agricolă românească
În septembrie, exporturile de produse agricole ale Ucrainei erau la nivelul lui 2021, iar producțiile de cereale din acest ...
De ce plătesc românii dobânzi aproape duble față de restul europenilor
De ce plătesc românii dobânzi aproape duble față de restul europenilor
Plătim în România rate la creditele bancare cu o medie a dobânzilor anuale efective de aproximativ 6.5%, aproape dublu ...