LafargeHolcim se bazează pe fuziuni şi achiziţii pentru a-şi accelera vânzările

LafargeHolcim, cel mai mare producător mondial de ciment, va reveni la fuziuni şi achiziţii (M&A) deoarece noul directorul general Jan Jenisch vrea să majoreze vânzările, transmit Financial Times şi Reuters.
Economica.net - vin, 27 iul. 2018, 12:41
LafargeHolcim se bazează pe fuziuni şi achiziţii pentru a-şi accelera vânzările

Cele trei achiziţii realizate anul acesta au marcat o schimbare a direcţiei grupului franco-elveţian. ‘Acesta este rezultatul noii noastre strategii de creştere’, a declarat vineri Jan Jenisch la prezentarea rezultatelor financiare.

Au fost primele astfel de tranzacţii din ultimii cinci ani şi vor urma alte două sau trei achiziţii similare, în semestrul doi din acest an, a afirmat şeful LafargeHolcim.

În februarie, LafargeHolcim a cumpărat firma britanică, luna aceasta a achiziţionat Tarrant Concrete – producător american de prefabricate din beton din statul Texas, pentru a-şi extinde prezenţa în SUA, cea mai mare piaţă a sa. De asemenea, a cumpărat în Franţa o carieră de nisip.

Jenisch a explicat că LafargeHolcim va continua şi vânzarea de active dar vede pieţele mature din Europa şi America de Nord ca surse de creştere a vânzărilor grupului franco-elveţian.

În primul semestru din acest an profitul LafargeHolcim a scăzut cu 43%, din cauza unor costuri de 300 de milioane de franci elveţieni legate de restructurare.

Profitul net a scăzut la 371 de milioane de franci elveţieni (373,24 milioane de dolari) în primele şase luni din acest an, de la 651 de milioane de franci elveţieni în perioada similară din 2017.

Vânzările au urcat cu 2,7%, la 13,27 miliarde de franci elveţieni, compania confirmându-şi obiectivul de a a înregistra o creştere anuală a vânzărilor de 3 – 5% şi de majorare a profitului operaţional cu cel puţin 5%.

Jenisch a prezentat în martie noul plan strategic, ce vizează o creştere anuală a cifrei de afaceri cuprinsă între 3% şi 5%, o creştere anuală a profitului operaţional de cel puţin 5%, o îmbunătăţire a fluxului de numerar până la peste 40% şi un randament al capitalului investit de peste 8%.

LafargeHolcim, companie creată în 2015 în urma fuziunii dintre grupul francez Lafarge şi cel elveţian Holcim, este prezentă şi pe piaţa din România. Holcim a intrat pe piaţa locală în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi.

Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

Te-ar mai putea interesa și
BYD pregătește lansarea unor baterii de tip „blade” mai performante
BYD pregătește lansarea unor baterii de tip „blade” mai performante
Gigantul chinez al vehiculelor electrice BYD a anunțat că va lansa o nouă generație de baterii „blade” în 2025....
Alegeri prezidențiale 2024. AEP a finalizat centralizarea voturilor. Călin Georgescu e pe primul loc. Lasconi l-a depășit pe Ciolacu cu 2.742 de voturi
Alegeri prezidențiale 2024. AEP a finalizat centralizarea voturilor. Călin Georgescu e pe primul loc. Lasconi l-a depășit ...
Site-ul Autorităţii Electorale Permanente, prezenta.roaep.ro, indică luni centralizarea 100% a proceselor verbale la primul ...
Valeriu Iftime (PNL Botoșani): Iohannis are o vină enormă în eșecul lui Nicolae Ciucă. El a stricat PNL
Valeriu Iftime (PNL Botoșani): Iohannis are o vină enormă în eșecul lui Nicolae Ciucă. El a stricat PNL
Liderul PNL Botoşani, Valeriu Iftime, consideră că preşedintele României, Klaus Iohannis, are o vină "enormă" în ...
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel intenţionează să renunţe la 5.000 de angajaţi până în 2030 şi la încă 6.000 prin vânzarea ...