Grupul franco-elveţian a înregistrat în trimestrul patru din 2015 pierderi nete de 2,86 miliarde de franci elveţieni (două miliarde de lire sterline), din cauza costurilor legate de vânzările de active şi a operaţiunilor de restructurare, în urma fuziunii. Costurile cu fuziunea, restructurarea şi alte costuri excepţionale s-au ridicat la 407 milioane de franci elveţieni.
Profitul operaţional ajustat a scăzut cu 15,3%, la 1,40 miliarde de franci elveţieni, sub nivelul de 1,45 miliarde de franci elveţieni estimat de analişti.
Cheltuielile de capital vor fi menţinut sub nivelul de două miliarde de franci elveţieni, faţă de 2,5 miliarde de franci elveţieni în 2015.
‘Ne aşteptăm la majorarea cererii de ciment în America de Nord, pieţele din Europa sunt într-o situaţie mai bună în 2016 dar pieţele din China şi Brazilia rămân problematice’, a afirmat directorul general Eric Olsen.
Joi, acţiunile LafargeHolcim au scăzut cu 1,8%. Anul acesta titlurile au înregistrat un declin de aproximativ 20%.
În luna iulie a acestui an, Lafarge şi Holcim au anunţat că au finalizat procesul de fuziune, la 15 luni de la anunţarea intenţiei de fuziune în luna aprilie 2014.
Holcim a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi. Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.