Lansarea noului iPhone al Apple impulsionează producătorii de cipuri

Lansarea noii linii iPhone 16 a Apple a avut parte de o primire mai rece, deoarece noua generație pare lipsită de inovații semnificative. Cu toate acestea, noile butoane și adăugarea Apple Intelligence ar putea face unele persoane să migreze către noile modele. Iar pentru unii producători de cipuri, această lansare vine cu vești bune, deoarece noile iPhone-uri folosesc tehnologiile lor.
Bogdan Maioreanu - joi, 12 sept. 2024, 16:21
Lansarea noului iPhone al Apple impulsionează producătorii de cipuri

În ultimii doi ani, noua generație de iPhone-uri a adus doar îmbunătățiri ale camerei și procesorului. Anul acesta a fost un pic diferit, deoarece noua gamă iPhones 16 a primit, pe lângă un procesor nou și o cameră diferită, precum și două butoane noi.
În ciuda unei primiri reci din partea pieței, nu toate știrile de la lansarea Apple au fost nefavorabile pentru industrie. Analiștii notează că noua generație de iPhone-uri va ajuta Qualcomm și Broadcom. Și pentru că Apple folosește în întreaga gamă de iPhone feedback-ul haptic, noile modele vor ajuta și Cirrus Logic.

Noile iPhone-uri care vin cu capabilități AI încorporate vor fi echipate cu cipurile Apple A18 și A18 Pro, care încorporează cea mai nouă arhitectură de cipuri A9 de la Arm, potrivit FT, care citează surse familiare cu subiectul. De asemenea, arhitectura A9 va aduce de două ori mai multe redevențe companiei care are un contract pe termen lung cu Apple. Acest lucru a făcut ca Arm Holdings să fie noua companie cu capitalizare mare favorită a analiștilor Morgan Stanley, citând redresarea sectorului de telefonie mobilă, noile oportunități de inteligență artificială de ultimă oră și creșterea redevențelor. Prețul acțiunilor companiei a crescut cu 73% de la începutul anului până în prezent, după IPO, dar doar cu 3% în ultimele șase luni.

De asemenea, Taiwan Semiconductor Company, cel mai mare producător de cipuri din lume, a declarat că vânzările pentru luna august au crescut față de aceeași perioada a anului trecut, susținute în parte de cererea pentru tot ceea ce înseamnă inteligență artificială. Taiwan Semiconductor, care produce procesoare pentru Nvidia, Apple, AMD și alții, a declarat că veniturile pentru luna august s-au ridicat la aproximativ 7,8 miliarde de dolari, în creștere cu 33% față de august 2023, deși în scădere cu 2,4% față de iulie.

Pentru Apple, pe baza recentei lansări, perspectivele de creștere par destul de limitate. Analistul pentru lanțuri de aprovizionare Ming-Chi Kuo se așteaptă ca livrările de iPhone 16 pentru 2024 să fie de aproximativ 89 de milioane de unități, în ușoară scădere față de cele 91 de milioane de unități de iPhone 15 livrate în aceeași perioadă a anului trecut. Cum Apple încearcă să comande producătorilor ceea ce estimează că va vinde, acest lucru indică faptul că e posibil să nu existe anticipări ale unui salt uriaș în cererea clienților pentru noile telefoane.

În timp ce perspectivele iPhone ar putea să nu fie cele mai bune, o caracteristică software anunțată pentru Airpods Pro, care le permite să acționeze ca aparate auditive și, de asemenea, să ofere un consult audiologic profesional, a dus la deprecierea prețurilor acțiunilor companiilor de aparate auditive. Amplifon, Demant și GN Store Nord s-au numărat printre companiile cu declinuri notabile. Acest lucru ar putea impulsiona vânzările căștilor Airpods Pro după ce actualizarea software care permite această funcție va fi implementată în această toamnă.

Investitorii sunt interesați de Apple, compania fiind a patra cea mai deținută acțiune de către investitorii individuali de pe platforma eToro la nivel global, dar și de către investitorii români. Însă perspectivele actuale de vânzări ale companiei, combinate cu recenta înfrângere în instanța în procesul cu UE pentru taxe de 13 miliarde de euro (14,4 miliarde de dolari), ar putea ridica unele semne de întrebare privind evoluția acțiunilor. Investitorii încă își amintesc că fondul de investiții al lui Warren Buffett și-a redus participația la Apple cu aproape 50% în trimestrul al doilea al acestui an.

Bogdan Maioreanu este analist și comentator de piață al eToro.

Despre eToro

eToro este o platformă de tranzacționare și investiții care le permite utilizatorilor să investească, să își împărtășească cunoștințele și să învețe. eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. În prezent, eToro este o comunitate globală cu peste 38 de milioane de utilizatori înregistrați în 75 de țări. Credem că există putere în schimbul de cunoștințe și că putem avea mai mult succes investind împreună. Așa că am creat o comunitate de investiții colaborativă, concepută pentru a vă oferi instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta cunoștințele și veniturile. Pe platforma eToro, utilizatorii pot deține o gamă largă de active tradiționale și inovatoare și pot alege cum să investească: pot tranzacționa direct, pot investi într-un portofoliu sau pot copia alți investitori.

Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro și Economica.net nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Te-ar mai putea interesa și
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor privind un blocaj în aprovizionarea pe Marea Neagră
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor ...
Cotaţiile la grâu au înregistrat cel mai redus nivel din ultimele şase săptămâni, pe fondul atenuării temerilor privind problemele de aprovizionare din Marea Neagră, transmite Bloomberg,......
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, își continuă consolidarea în zona Ardealului ...
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit în şedinţa de marţi că proiectul de rectificare bugetară, care va fi una ...
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Primele utilaje au început lucrul pe Autostrada Sibiu – Făgăraș (A13), anunță marți reprezentanții Direcției Regionale ...