‘CEC Bank ar tebui să se lupte să aibă o cotă mai mare din acest proiect. Deocamdată au cotă destul de mică, dar cred că pot îmbunătăţi. Faptul că există două bănci din mediul privat, una dintre ele fiind românească, care într-adevăr susţine antreprenoriatul românesc, aveţi nişte exemple, puteţi să le urmaţi exemplul ca să aveţi nişte condiţii mai flexibile. Până la urmă este în interesul CEC Bank să ia o cotă cât mai mare din acest proiect’, a arătat Laufer.
În privinţa dezbaterii pe marginea proiectului Start Up Nation, Ilan Laufer şi-a exprimat satisfacţia că s-a reuşit aducerea la un loc a mediului de afaceri, a celor care asigură cadrul legislativ şi programele, a mediului universitar şi a surselor de finanţare, reprezentate de bănci.
‘Ceea ce am făcut noi, aici, este un nou pas către dezvoltarea acestui sistem care este compus din mediul de afaceri, cadru legislativ şi programe, mediu universitar şi surse de finanţare, din care şi băncile fac parte. Am reuşit să aducem la un loc mediul universitar – în care am foarte mare încredere şi cred că în următorii ani veţi vedea că va avea un rol tot mai important în dezvoltarea societăţii – şi a antreprenoriatului în România. Noi, Guvernul României, facem tot ceea ce ţine de noi ca să îmbunătăţim cadrul legal, de la legea prevenirii la parteneriatul public privat, modificarea şi îmbunătăţirea legii care reglementează incubatoarele de afaceri, programele pe care le avem pentru voi, inclusiv soluţiile de finanţare’, a arătat ministrul.
Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a precizat că programul Star Up Nation este una dintre priorităţile ‘zero’, având experienţa celor 14 ani în domeniul privat, şi că va face tot ce ţine de el, prin ministerul pe care îl conduce, să existe un mediu antreprenorial mai bun, cu acces mai facil la finanţare şi cu o colaborare mai bună cu mediul universitar.