Telekom Srbija este cea mai valoroasă dintre cele câteva sute de întreprinderi de stat scoase la vânzare de Guvern, cu scopul reducerii deficitului bugetar.
În luna mai 2011, Ministerul de Finanţe din Serbia a respins o ofertă de 1,1 miliarde de euro făcută de Telekom Austria pentru preluarea unui pachet majoritar de acţiuni la Telekom Srbija, pe considerentele că preţul era prea mic. În 2012, grupul elen de telecomunicaţii OTE a revândut Guvernului sârb o participaţie de 20% la Telekom Srbija, pentru 380 milioane de euro.
Lazard va consilia Guvernul în stabilirea preţului şi a mărimii participaţiei scoase la vânzare şi apoi va ajuta Serbia să finalizeze tranzacţia.
Executivul sârb este cel mai mare acţionar al Telekom Srbija, cu o participaţie de 58,11%. Acţionarii mici şi angajaţii deţin 14,95% şi, respectiv, 6,94%, iar restul este deţinut de compania de telecomunicaţii.
În 2013, Telekom Srbija a înregistrat o creştere de 36% a profitului net, la 139,5 milioane de dolari,
Telekom Srbija controlează aproximativ 98% din piaţa sârbă de telefonie fixă şi circa 55% din piaţa de telefonie mobilă din Serbia. Pe lângă operaţiunile din Serbia, compania controlează operatorul de telefonie mobilă M:Tel în Muntenegru şi este acţionar majoritar al Telekom Srpske, al doilea mare operator de telecomunicaţii din Bosnia.