Leapmotor T03, model electric chinez care va fi comercializat și în România, va costa 19.990 de euro – presa italiană

Deși mai sunt săptămâni bune până la prezentarea oficială în Europa, modelul electric Leapmotor T03 a fost deja descoperit de presa italiană într-un showroom. Conform primelor informații, neconfirmate, modelul va costa 19.990 de euro.
Robert Stan - joi, 15 aug. 2024, 22:18
Leapmotor T03, model electric chinez care va fi comercializat și în România, va costa 19.990 de euro - presa italiană

Programat pentru lansare în mai multe state din Europa, printre care și România, în luna septembrie a acestui an, modelul Leapmotor T03 a fost deja descoperit de jurnaliștii revistei italiene Quattroruote. Conform acestora, în baza primelor informații pe care au reușit să le obțină, mașina va fi comercializată în Italia cu un preț de 19.990 de euro.

Acest preț, aparent mare pentru un vehicul de doar 3,62 metri care are la bază un model produs pentru piața chineză (ca și Dacia Spring), include însă o gamă largă de dotări precum plafon panoramic, blocuri optice cu LED, oglinzi electrice, două ecrane sau jante de 15 inch din aliaj.

De altfel, jurnaliștii italieni susțin că Leapmotor T03 va fi comercializat, inițial, într-o singură variantă dotată cu un motor electric de 95 CP și o baterie de 41,3 kWh care asigură o autonomie de circa 400 km (valoare încă neomologată în Europa).

Este de așteptat însă ca, la fel ca pe piața din China, modelul să fie ulterior vândut și în variante cu baterii mai mici și motoare mai puțin puternice. Asta, desigur, dacă piața din Europa va impune o astfel de decizie.

Conform LifeNews.ro, Carlos Tavares, șeful grupului Stellantis, a anunțat încă din luna mai că marca partenerului său chinez Leapmotor va fi distribuită în Europa începând cu luna septembrie. Modelele Leapmotor vor fi comercializate pentru început în Franţa, Italia, Germania, Ţările de Jos, Spania, Portugalia, Belgia, Grecia şi România prin canalele de distribuţie ale grupului Stellantis.

Conform oficialilor Leapmotor International, primele modele care vor fi comercializate în Europa vor fi T03 și C10, ulterior, în fiecare dintre următorii trei ani, sosind pe piață câte un nou vehicul.

Dacă Leapmotor T03 este un model complet electric de mici dimensiuni, modelul C10 este un crossover de segment D, orientat către familiști.

Vânzările societăţii mixte Stellantis-Leapmotor vor fi extinse, începând din trimestrul patru din 2024, spre America de Sud, Orientul Mijlociu, Africa şi India-Asia Pacific, a declarat Tavares la Hangzhou, în China, unde se află sediul Leapmotor.

Societatea mixtă, numită Leapmotor International, în care Stellantis deţine o participaţie de 51%, are ca obiectiv vânzarea de vehicule electrice Leapmotor în afara Chinei precum și asamblarea lor în uzine din alte state. În cazul Lapmotor T03, asamblarea modelelor pentru Europa este alocată uzinei poloneze din Tychy.

Citește și:
– Primele mașini Leapmotor pentru Europa sunt deja pe drum

 

Te-ar mai putea interesa și
Ursula von der Leyen anunță că țările afectate de inundații vor primi un ajutor de 10 miliarde de euro
Ursula von der Leyen anunță că țările afectate de inundații vor primi un ajutor de 10 miliarde de euro
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi la Wroclaw (Polonia) un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală, între......
Electrica raportează un profit net de 102,1 milioane de lei pentru primele șase luni din 2024, în scădere cu peste 40 de milioane de lei
Electrica raportează un profit net de 102,1 milioane de lei pentru primele șase luni din 2024, în scădere cu peste 40 ...
Societatea Electrica S.A. anunță investitorii de la Bursa de Valori București că în primul semestru din 2024 a înregistrat ...
Ion Cosmin Petrescu este noul președinte al Consiliului de Administraţie al Electrica
Ion Cosmin Petrescu este noul președinte al Consiliului de Administraţie al Electrica
Ion Cosmin Petrescu este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Electrica, funcţie pe care o ...
Grecia intenționează să cumpere o a patra fregată Belharra din Franța
Grecia intenționează să cumpere o a patra fregată Belharra din Franța
Grecia va începe negocierile pentru achiziţia unei a patra fregate Belharra din Franţa pentru a-şi consolida forţele ...