Ofertantul este consorţiul românesc Ager Business Tech / Operational Autoleasing, iar contractul ar urma să se deruleze pe o perioadă de patru ani şi jumătate, fiind finanţat de la bugetul de stat.
„Urmează perioada de analiză, care durează 20 de zile, iar la sfârşit vom vedea dacă acceptăm sau nu această ofertă. Maşinile vor fi folosite pentru lucrări de întreţinere în regim propriu, separat de cele efectuate în baza contractelor de întreţinere”, au declarat reprezentanţii CNADNR, citaţi de Mediafax.
În prezent, CNADNR are la dispoziţie pe perioadă determinată tot 256 de utilitare prin contracte de închiriere cu firme terţe, acestea nefiind incluse în contractele de întreţinere multianuală. Contractele au fost încheiate în 2010 şi vor expira în acest an.
CNADNR susţine că, prin leasing operaţional, va reduce costurile cu 35%, iar vehiculele vor putea fi folosite 24 de ore din 24. Autoutilitarele vor fi folosite pentru transportul personalului şi a materialelor, dar şi a uneltelor folosite în activitatea de întreţinere.
Înfiinţată în 1995, Ager Business Tech face parte din grupul Ager, controlat de fraţii Bogdan şi Daniel Savin, şi are ca domeniu de activitate producţia şi distribuţia sistemelor de calcul. Printre acţionari se găseşte şi firma Vital Management, cu o participaţie de 10,04%.
Firma a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 54,95 milioane de lei şi un profit net de 3,82 milioane de lei. Ager Business Tech a mai câştigat în 2009 trei licitaţii organizate de Nuclearelectrica în domeniul IT, valoarea cumulată totalizând 34,72 milioane de lei (TVA inclusă).
Firma Operational Autoleasing, înregistrată în judeţul Suceava, este deţinută de două persoane fizice – Rîpan Ion Vasile (89,865%) şi Rîpan Liliana (10,135%). Anul trecut firma a înregistrat afaceri de 13,14 milioane lei şi un profit de 3,01 milioane lei.
Pentru 2011, piaţa leasingului operaţional au fost estimate la peste 250 milioane de euro, în creştere cu 25% faţă de anul precedent.
Pentru activitatea de întreţinere CNADNR încheie acorduri cadru pe o perioadă de patru ani. În perioada 2008-2011, valoarea acordurilor la nivel naţional a fost de aproximativ 1 miliard euro, din care CNADNR susţine că a achitat firmelor doar 250 milioane euro.
În prezent, CNADNR are în derulare mai multe licitaţii pentru a încheia noi acorduri valabile în perioada 2012-2014, potrivit Mediafax.