Legea amnistierii: Deputaţii au admis 23 de amendamente, deşi raportul nu a fost publicat
Raportul, cu cele 23 de amendamente, a fost adoptat de către Comisia juridică în şedinţa de luni seară.
Potrivit vicepreşedintelui Comisiei, Ciprian Nica, cel care a prezentat raportul în plen, la şedinţa Comisiei juridice au fost prezenţi 21 de deputaţi din totalul de 27 de membri.
El a spus că membrii Comisiei juridice au hotărât cu majoritate de voturi, înregistrându-se patru voturi „împotrivă”, adoptarea propunerii legislative pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse, cu amendamentele admise, redate în anexă la raport.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a supus la vot cele 23 de amendamente pe rând, la acestea nefiind ridicată nicio obiecţie. În consecinţă, amendamentele au fost considerate adoptate.
PNL, PDL şi PPDD vor vota împotriva Legii amnistierii
Grupurile parlamentare ale PNL, PDL şi PPDD au anunţat că vor vota, marţi, la sesiunea de vot final, împotriva Legii amnistierii şi graţierii unor pedepse de până la 7 ani, considerând că proiectul de lege nu este oportun în acest moment.
„Din punctul de vedere al PNL, această lege considerăm că nu e oportună în acest moment. Grupul liberal va vota împotrivă”, a declarat în plen liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, la dezbaterile generale asupra proiectului de lege.
La rândul său, deputatul PDL Adrian Gurzău a precizat că Legea amnistierii nu face altceva decât să îi „scape” pe cei care au probleme de legalitate sau sunt incompatibili.
„Acest proiect de lege îl face pe preafericitul sinucigaş Adrian Năsrase să scape de toate dosarele penale şi de situaţia în care este. Aveţi majoritatea, fiţi transparenţi! Suntem membri UE, nu avem posibiliattea să ne batem joc de lege”, a spus Gurzău.
Liderul grupului PPDD, Daniel Fenechiu, a precizat, la rândul său, că PPDD consideră că proiectul de lege este în acest moment inoportun şi va vota împotrivă.
Proiectul de lege are caracter organic, Camera Deputaţilor fiind forul decizional.