În martie 2010 trecea de Senat proiectul de lege privind insolvenţa persoanelor fizice. Sute de mii de români supraîndatoraţi sau fără venituri sperau că legea le va da ocazia unui nou început, aşa cum se întâmplă în toată lumea civilizată, în toată Uniunea Europeană, cu excepţia Bulgariei.
Proiectul de lege a fost însă îngropat în Camera Deputaţilor, după opoziţia acerbă a bancherilor, susţinuţi de BNR şi apoi de Guvern. Până şi Fondul Monetar s-a opus legii, în condiţiile în care a promovat-o în toate fostele ţări comuniste din Europa – cu excepţia României şi Bulgariei, unde nu s-a pus problema.
ECONOMICA.NET aduce din nou în atenţia opiniei publice, a politicienilor din Parlament şi Guvern de existenţa acestui proiect de lege. Într-o serie de articole vom explica ce înseamnă legea insolvenţei particularilor, de ce e ea necesară, de ce se opun bancherii, vom încerca să înţelegem de ce FMI nu ne consideră pregătiţi pentru ea şi vom explica şi cum falimentul personal este totuşi posibil şi pentru românii de rând, nu însă în România.
Citiţi mâine pe ECONOMICA.NET