Legea pentru pariurile online se aplică de la 1 ianuarie 2016. Încă nu a fost aprobată legislaţia secundară – ONJN

Legislaţia privind pariurile online intră în vigoare la 1 ianuarie 2016, dar încă nu a fost aprobată legislaţia secundară, în condiţiile în care, în prezent, 14 operatori au dreptul să opereze în România, a declarat, miercuri, preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocurile de Noroc din România, Odeta Nestor, într-o conferinţă de specialitate.
Economica.net - mie, 02 dec. 2015, 11:38
Legea pentru pariurile online se aplică de la 1 ianuarie 2016. Încă nu a fost aprobată legislaţia secundară - ONJN

‘În acest moment avem legislaţia aprobată şi aşteptăm legislaţia secundară, care sperăm să fie aprobată curând. (…) Avem 14 operatori care au dreptul să opereze în România şi avem şi multe alte cereri pentru licenţe de operare’, a precizat Odeta Nestor.

Ea a amintit faptul că jucătorii care au activat până acum în ilegalitate pe piaţa românească beneficiază de amnistia fiscală aprobată de Parlament în vara acestui an, însă, pentru a obţine licenţa de funcţionare, trebuie să plătească o ‘penalitate’ de 20% din veniturile încasate anual, din 2010 până în prezent (taxa se aplică la veniturile încasate de la clienţii români, din care se scad plăţile către jucători – n. r.), scrie Agerpres.

Potrivit preşedintelui ONJN, în prezent există trei situaţii: operatori care au plătit taxa şi au cerut licenţa de operare, cei care au plătit, dar încă nu au cerut licenţa şi, a treia categorie, care nu au plătit şi nici nu au solicitat licenţa.

Pentru operatorii care au deja dreptul să opereze pe această piaţă, licenţa actuală se va prelungi cu încă un an, timp în care operatorul trebuie să prezinte rezultatele unui audit şi, dacă îndeplineşte condiţiile necesare, va primi licenţa definitivă, valabilă zece ani, a precizat Odeta Nestor.

Ea a adăugat că şi jucătorii care operează pe o platformă care nu are licenţă în România trebuie să plătească o penalitate, cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei.

Jucătorii vor avea dreptul să opereze în România la o lună de la primirea autorizaţiei din partea autorităţilor şi după plata taxei.

Pentru a limita fraudele, Oficiul va întocmi o listă neagră cu platformele care nu au licenţă de funcţionare sau nu au dreptul să opereze în România, pe care o vor pune la dispoziţia furnizorilor de Internet, astfel încât accesul la aceste platforme să fie blocat.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa diplomației europene, Kaja Kallas, laudă gestul lui Trump de a trimite mai multe arme Ucrainei, dar cere împărțirea poverii financiare. Președintele SUA a spus că armele le vor plăti europenii
Șefa diplomației europene, Kaja Kallas, laudă gestul lui Trump de a trimite mai multe arme Ucrainei, dar cere împărțirea ...
Şefa diplomaţiei europene Kaja Kallas a făcut apel marţi la SUA "să împartă povara" noului plan de înarmare a Ucrainei, anunţat luni de către preşedintele american Donald Trump, a cărui......
Bursa de la București a închis în creștere ședința de tranzacționare de marți
Bursa de la București a închis în creștere ședința de tranzacționare de marți
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere şedinţa de tranzacţionare de marţi, cu o valoare a tranzacţiilor ...
Prim-ministrul ucrainean Denis Şmîgal și-a prezentat demisia în fața Parlamentului
Prim-ministrul ucrainean Denis Şmîgal și-a prezentat demisia în fața Parlamentului
Premierul ucrainean Denis Şmîgal şi-a prezentat marţi demisia în Parlamentul ţării (Rada Supremă), la o zi după ...
Ministrul Muncii Petre Manole a început alergatul după beneficiarii certificatelor de handicap. „România are nişte boli care nu ar trebui să fie un motiv de certificat de handicap. Există fraudă în sistem”
Ministrul Muncii Petre Manole a început alergatul după beneficiarii certificatelor de handicap. „România are nişte ...
Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii lucrează la gestionarea listei criteriilor pentru acordarea certificatelor ...