Legislația europeană în domeniul producerii bateriilor va întârzia proiectul Tesla din Germania

Programată pentru debut în acestă vară, producția uzinei Tesla din Germania va întârzia cel puțin până la începutul anului viitor, susțin surse citate de presa germană.
Robert Stan - lun, 03 mai 2021, 14:57
Legislația europeană în domeniul producerii bateriilor va întârzia proiectul Tesla din Germania

Publicația Automobilwoche anunță că uzina Tesla din Germania va începe producția cu o întârziere de mai mult de șase luni. Surse ale jurnaliștilor germani au declarat că asamblarea de mașini va debuta, cel mai devreme, în ianuarie 2022.

Proiectul întocmit inițial de oficialii Tesla menționa luna iulie a acestui an pentru debutul asamblării de vehicule la noua uzină din Germania a producătorului american de mașini electrice. Cu toate acestea, pe 26 aprilie, Tesla revenea asupra planificării anunțând finalul acestui an ca nouă perioadă de debut al producției.

Acum se pare că și acest termen va fi depășit. Surse ale jurnaliștilor de la Automobilwoche au declarat că CEO-ul Elon Musk a dat echipei care se ocupă de uzină încă șase luni pentru finalizarea proiectului.

Noua amânare pare a avea legătură cu unele modificări de ultimă oră făcute de Tesla în aplicația supusă aprobării autorităților germane. Conform legislației europene și germane, revizuirea unei părți a proiectului presupune o nouă rundă de consultări publice și aprobări care va întârzia cu siguranță finalizarea uzinei.

Astfel, în ciuda faptului că atelierele de presaj și vopsitorie au avansat conform planului și sunt foarte aproape de finalizare, halele destinate asamblării pachetelor de baterii, zona pentru care a fost solicitată revizuirea proiectului inițial, vor întârzia să apară.

Noua perioadă de demarare a producției din această uzină care va asambla circa 500.000 de mașini pe an este, cel mai devreme, începutul lui 2022. Abia atunci primele Tesla Model Y vor putea ieși de pe liniile de asamblare ale facilității de producție Tesla de lângă Berlin.

Te-ar mai putea interesa și
Peste 5.000 de companii din România au de întocmit rapoarte de durabilitate în 2025-2026. Ce presupun aceste cerințe de raportare?
Peste 5.000 de companii din România au de întocmit rapoarte de durabilitate în 2025-2026. Ce presupun aceste cerințe ...
Durabilitatea a devenit în ultimii ani unul dintre principiile de bază care guvernează modul în care economiile și societățile își gândesc și planifică dezvoltarea. La nivelul Uniunii......
CNSP și-a redus estimarea privind creșterea economică pe care o va înregistra România în 2024 de la 3,4% la 2,8%
CNSP și-a redus estimarea privind creșterea economică pe care o va înregistra România în 2024 de la 3,4% la 2,8%
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a modificat în scădere la 2,8%, de la 3,4% anterior, proiecţia de ...
Armata turcă îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii, după exploziile din Liban
Armata turcă îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii, după exploziile din Liban
Turcia îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii utilizate de forţele armate, în urma ...
Reglare de conturi cu împușcături și morți în familia Tatianei Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia. Soțul ei a fost arestat pentru crimă
Reglare de conturi cu împușcături și morți în familia Tatianei Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia. Soțul ...
Vladislav Bakalciuk, soţul celei mai bogate femei din Rusia de care este despărţit, a fost joi arestat şi pus sub acuzare ...