Libris.ro a donat 26.700 lei către Salvaţi Copiii, pentru achiziţia de echipamente de protecţie la Spitalul de Urgenţă Petroşani

Libris.ro, cea mai mare librărie online din România, donează 10% din vânzările din data de 23 aprilie, Ziua Internaţională a Cărţilor şi Drepturilor de Autor, către Fondul de Urgenţă pentru Spitale.
Economica.net - vin, 24 apr. 2020, 10:51
Libris.ro a donat 26.700 lei către Salvaţi Copiii, pentru achiziţia de echipamente de protecţie la Spitalul de Urgenţă Petroşani

Fondurile, în valoare de 26.700 lei, sunt donate de Libris.ro către Salvaţi Copiii România, urmând să fie direcţionate către achiziţia de echipamente de protecţie pentru dotarea Spitalului de Urgenţă Petroşani, Hunedoara.

„Am decis să sărbătorim Ziua Cărţii printr-o donaţie, astfel încât lectura să salveze vieţi, iar fiecare cititor să fie un erou în lupta cu virusul care ne-a perturbat viaţa aşa cum o ştiam. Ne bucurăm că un număr mare de clienţi au răspuns demersului nostru şi putem astfel să donăm 26.700 lei către spitalul uneia dintre cele mai afectate zone ale ţării, Hunedoara”, a declarat Laura Ţeposu, director Dezvoltare şi co-fondator Libris.ro.

Prin donaţia Libris.ro către Salvaţi Copiii, medicii Spitalului de Urgenţă Petroşani vor primi materiale de protecţie precum măşti, halate, salopete, mănuşi, ochelari de protecţie, dezinfectanţi şi dezinfectante biocide. Ca număr de cazuri, judeţul Hunedoara este pe locul 4 în ţară, iar ca număr de decese, pe locul 2 (cu 48 de decese), după Suceava.

Libris.ro semnalează că, odată cu decretarea stării de urgenţă şi recomandările de distanţare socială, românii, şi în special tinerii, s-au orientat către achiziţia online de carte. Astfel, Libris.ro a înregistrat o creştere de 30% a vânzărilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe intervalul de referinţă 16 martie -16 aprilie.

„Aceasta perioadă a adus în online mulţi cititori noi, pe lângă cei care preferau să facă achiziţiile în librăriile fizice. Cu siguranţă o parte dintre ei vor rămâne în online şi după relaxarea restricţiilor. Sper că la finalul acestei perioade să avem în România un număr mai mare de oameni care citesc, astfel încât piaţa de carte să îşi revină rapid. În prezent creşterile din online nu acoperă scăderile din offline, librăriile fizice generând în mod normal peste 70% din vânzările anuale de carte”, a afirmat Laura Ţeposu, director dezvoltare şi co-fondator Libris.ro.

Creşterea cea mai accentuată a fost pe segmentul 18-24 ani, unde atât traficul, cât şi rata de conversie au avut o dinamică pozitivă, ducând la o creştere de 85% a comenzilor plasate.

Orientarea tinerilor către achiziţiile online de carte a dus la creşteri semnificative şi în categoriile preferate în special de acest segment de vârsta. Astfel, vânzările de carte Young Adult au crescut cu 110%, în timp ce vânzările de SF&Fantasy au crescut cu 145%.

Vânzările de cărţi pentru copii şi cele de jocuri educative au crescut şi acestea, pe fondul închiderii şcolilor şi grădiniţelor, ambele înregistrând vânzări cu 72% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Titlurile preferate pentru copii au fost atât din categoria beletristică, dar şi din categoria cărţilor cu activităţi: „Pinguinul care voia să afle mai multe” – Jill Tomlinson, „Jocuri pentru copii inteligenţi. Carte de activităţi +3 ani”, „Dumbrava minunată” – Mihail Sadoveanu, „Micul Prinţ” – Antoine de Saint-Exupery, „Jocuri pentru copii inteligenţi, Carte de activităţi +5 ani”. Puzzle-urile şi bordgames-urile au dominat alegerile clienţilor Libris.ro în ceea ce priveşte jocurile.

Topul celor mai comandate cărţi în perioada aceasta este condus de volumele de beletristică „Iartă-ma că te-am iubit” (Ela E.H), „Pacienta tăcută” (Alex Michaelides) şi „Dragostea în vremea holerei” (Gabriel Garcia Marquez). Romanul lui Garcia Marquez este, de altfel, cartea cu cea mai spectaculoasă creştere, cu 760 exemplare vândute în ultima lună, faţă de o medie de 1 exemplar/lună înainte de declanşarea pandemiei. În top a intrat în această perioadă şi „Ciuma” (Albert Camus), cu o creştere de 400%.

Fondat în 2009, Libris.ro este o afacere 100% românească şi cea mai mare librărie online din România. În 10 ani de la înfiinţare, librăria online Libris.ro a expediat 2,3 milioane de comenzi către 1,2 milioane de români din întreaga lume. Peste 190.000 de titluri de carte stau la dispoziţia cititorilor pe Libris.ro, alături de jocuri pentru copii, board games, muzica, filme şi cadouri.

Din decembrie 2014, Libris.ro s-a alăturat Organizaţiei „Salvaţi Copiii” în proiectul de reducere a mortalităţii infantile în România. Astfel, prin intermediul cititorilor care au donat pe site-ul Libris.ro, s-au strâns peste 420.000 euro, sume folosite integral pentru dotarea cu echipamente medicale a 11 maternităţi din România. Din martie 2020, fondurile donate de clienţii Libris sunt utilizate pentru Fondul de Urgenţă pentru Spitale al Salvaţi Copiii, în cadrul căruia au fost direcţionată deja suma de 16.300 euro.

Te-ar mai putea interesa și
În porturile europene au ajuns, în 2024, 17,8 milioane de tone de gaze lichefiate din Rusia
În porturile europene au ajuns, în 2024, 17,8 milioane de tone de gaze lichefiate din Rusia
În porturile europene au ajuns anul trecut 17,8 milioane de tone de gaze lichefiate rusești, cu peste 2 milioane de tone mai mult decât în anul precedent, potrivit analiștilor Rystad Energy,......
Planurile lui Trump cu Groenlanda şi cum vrea să creeze Super-SUA
Planurile lui Trump cu Groenlanda şi cum vrea să creeze Super-SUA
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, este serios în ceea ce priveşte încercarea de a obţine Groenlanda, atât pentru ...
Și Petrom vinde energie electrică în Republica Moldova. Contract bilateral semnat cu traderul de stat, Energocom
Și Petrom vinde energie electrică în Republica Moldova. Contract bilateral semnat cu traderul de stat, Energocom
Traderul de energie și gaze din Republica Moldova Energocom, controlat de stat, a anunțat semnarea unui contract bilateral ...
Holcim, Romcim și Heidelberg au fost amendate cu 43,7 milioane de euro de către Consiliul Concurenței. Producătorii de ciment s-au înțeles asupra prețurilor
Holcim, Romcim și Heidelberg au fost amendate cu 43,7 milioane de euro de către Consiliul Concurenței. Producătorii de ...
Consiliul Concurenţei a sancţionat Holcim Romania S.A., Romcim S.A. și Heidelberg Materials România S.A. cu amenzi în ...