Membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) s-au reunit marţi, într-o şedinţă de îndată, care a avut pe ordinea de zi proiectul de hotărâre prin care imobilul situat pe strada Romancierilor nr. 1 din sectorul 6, în care îşi desfăşoară activitatea Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii „Gheorghe Airinei”, trece în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6.
Ca urmare a aprobării acestui proiect, Consiliul Local al Sectorului 6 a primit în administrare clădirea unde îşi desfăşoară activitatea liceul, urmând să înceapă lucrările de reconsolidare a corpului clădirii care, în urma expertizei tehnice, a fost încadrată în clasa I de risc seismic, fiindu-i aplicată „bulina roşie”.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Capitalei, Marian Banu declara, joi, că nu s-a luat o decizie privind mutarea unor clase de la Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii în Şcoala nr. 169, iar dacă s-ar ajunge la o astfel de soluţie, vor fi intrări separate pentru copiii din învăţământul gimnazial şi liceeni.
El a precizat că acele clase de la Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii funcţionează într-un imobil cu risc seismic ridicat şi trebuie găsită o soluţie, dar în prezent Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) nu are o rezolvare.
Purtătorul de cuvânt al ISMB a spus că o decizie va fi luată după consultarea cu toţi factorii responsabili.
Aproape o sută de elevi de la Şcoala nr. 169 din Sectorul 6 al Capitalei, împreună cu părinţii lor, au reluat joi dimineaţă, protestul începul în urmă cu o zi, nemulţumiţi că în această unitate ar putea fi aduşi să înveţe şi elevi de la Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii.
Unii dintre elevii şcolii nu au mai intrat, joi dimineaţă, în sălile de clasă, rămânând în curtea unităţii pentru a continua protestul. Aceştia nu vor ca în Şcoala nr. 169 să fie mutaţi elevi de la Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii, aflat în apropiere, decizie care ar însemna ca unii dintre ei să aibă cursuri după-amiază.
Părinţii susţin că sunt nemulţumiţi de această intenţie întrucât nu este normal să înveţe în aceeaşi şcoală copii de la clasa pregătitoare şi elevi de liceu.
Protestul a început miercuri seară, când s-au adunat în curtea şcolii câteva zeci de copii şi părinţi. După câteva ore, protestul a fost încheiat fără incidente, însă joi dimineaţă unii elevi şi părinţii acestora au decis să nu intre la cursuri şi au rămas în curtea şcolii.
Şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Constantin Trăistaru, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că un corp de clădire al Colegiului Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii (Liceul PTTR) are „bulină roşie”, fiind încadrat în clasa I de risc seismic şi, prin urmare, nu mai poate găzdui ore de curs.
Şeful ISMB a precizat că autorităţile caută o soluţie pentru ca elevii liceului să facă ore, însă, deocamdată, nu s-a luat nicio decizie adminstrativă legată de spaţiile unde vor învăţa aceştia.