Lichiditatea şi solvabilitatea Carpatica Asig sunt peste limitele cerute de autoritatea de supraveghere

Economica.net
11 02. 2014
carpatica_asig_91974800_18688700

La finalul lui 2013, coeficientul de lichiditate al Carpatica Asig era de 1,256, iar marja de solvabilitate de 1,158. Pentru ambii indicatori limita minimă impusă este unu (1), precizează asiguratorul.

‘Contractul încheiat cu Hannover Re acoperă întregul business al societăţii pe asigurări generale. Hannover Re se află în primele trei companii de reasigurare din lume, cu 13,8 miliarde euro cifră de afaceri şi cu rating AA- (very strong) estimat de Standard&Poor’s. Contractul cu Hannover Re, care acoperă toate clasele de asigurări practicate de către Carpatica Asig, este unul de tip proporţional şi prevede cedarea a 40% din veniturile din prime. Deci, compania recuperează 40% din valoarea daunelor produse, de la reasigurator. Diferenţa de risc ramasă în sarcina societăţii, în acest caz 60%, se acoperă din activitatea curentă a Carpatica Asig precum şi din celelalte contracte de reasigurare’, arată Carpatica Asig, într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Pentru a-şi proteja activitatea şi implicit clienţii, Carpatica Asig are un program extins de reasigurare. Acesta se derulează nu numai alături de partenerul Hannover RE, ci şi de alţi reasiguratori externi de prim rang, cu o securitate financiară puternică, (rating S&P de la stable la very strong), Partner Re, Swiss Re, Aspen Re, Sirius, Gen Re, pe portofoliile auto, clădiri, medicale, accidente, răspunderi civile şi profesionale, arată compania.

Rezerva de daună este obligatorie pentru societăţile de asigurări, prin Ordinul CSA 3109/2003, modificat şi completat ulterior. Rezerva de daune se creează şi se actualizează în baza estimărilor pentru avizările de daune primite de asigurator, astfel încât fondul creat să fie suficient pentru acoperirea plăţii acestora. Rezerva se constituie pentru daunele raportate şi în curs de lichidare şi se calculează pentru fiecare contract de asigurare la care s-a notificat producerea evenimentului asigurat. Calculul porneşte de la cheltuielile previzibile în viitor, pentru lichidarea acestor daune.