Contractul presupune atât servicii de proiectare, cât şi autorizarea şi execuţia lucrărilor.
Valoarea estimată a contractului, fără TVA este de 31,6 milioane de lei, din care 1,7 milioane de lei pentru servicii de proiectare şi asistenţă tehnică din partea proiectantului, 24,6 milioane de lei cheltuieli pentru investiţia de bază, 44.325 lei pentru organizarea şantierului şi 5,26 milioane de lei cheltuieli neprevăzute.
Durata contractului va fi de 84 de luni (7 ani) de la data atribuirii, iar ofertele sunt aşteptate până în 27 iunie.
Clădirea Cazinoului din Constanţa a trecut în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii în 2014, pe când Ministerul Dezvoltării era condus de Liviu Dragnea, care promitea că în doi ani clădirea va fi restaurată, înaintea alegerilor parlamentare din 2016.
Licitaţia de 31,6 milioane de lei a fost lansată iniţial în urmă cu un an, în mai 2015, însă a fost anulată în urma contestaţiilor depuse de una dintre firmele participante.
Cazinoul Constanţa, clădirea emblematică a oraşului şi a litoralului românesc, este în stare avansată de degradare şi este închis pentru public de opt ani. Ultimle lucrări au fost efectuate în 1987, atunci când pictorul constănţean Gheorghe Firică a pictat pereţii clădirii în stil art nouveau.
Clădirea de patrimoniu a fost, până în 2007, în administrarea Primăriei Constanţa, după care a trecut, pe rând, pe la o firmă israeliană de cazinouri, care a renunţat la investiţie din cauza crizei, apoi la Ministerul Turismului condus de Elena Udrea, pentru ca imobilul să ajungă din nou sub umbrela Primăriei condusă de fostul edil Radu Mazăre. În 2014, Cazinoul a revenit în portofoliul Ministerului Dezvoltării.