Vaccinarea gratuită din acest an este în aer. Licitaţia pentru vaccinul antigripal, suspendată
„În fiecare an, Ministerul Sănătăţii derulează campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon care vizează reducerea îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. În cadrul acestei campanii care debutează în fiecare toamnă sunt vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi”, au explicat pentru ECONOMICA.NET oficialii Ministerului Sănătăţii.
Ce s-a întâmplat cu licitaţia organizată de Ministerul Sănătăţii pentru achiziţia dozelor de vaccin antigripal
Contractul de furnizare vaccin gripal trivalent inactiv şi purificat vizează achiziţia unui milion de doze de vaccin antigripal, este estimat la aproape 12 milioane de lei, fără TVA (11,92 de milioane de lei) şi este finanţat de la bugetul de stat. Contractul urma să se deruleze pe o perioadă de 3 luni, începând de la data atribuirii lui.
Potrivit anunţului de participare, contractul urma să fie atribuit prin licitaţie deschisă ofertantului cu cel mai mic preţ.
21 august: un distribuitor de farmaceutice contestă licitaţia la CNSC
Pe 21 august, distribuitorul de farmaceutice Farmexpert DCI din Bucureşti a contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor documentaţia de atribuire elaborată de Ministerul Sănătăţii, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului care vizează achiziţia a 1 milion de doze vaccin antigripal.
Mai precis, firma Farmexpert DCI a solicitat la Consiliu modificarea documentaţiei de atribuire şi suspendarea procedurii de atribuire a contractului antemenţionat. În ceea ce priveşte modificările cerute de distribuitorul de farmaceutice din Bucureşti, Farmexpert DCI a solicitat modificarea criteriului de calificare şi selecţie impus de pct. III.2.3.a „Capacitatea tehnică şi/sau profesională a ofertanţilor”, atât din fişa de date, cât şi din anunţul de participare publicat în SEAP astfel: „Operatorii economici participanţi la procedură trebuie să facă dovada că au livrat în ultimii 3 ani (calculaţi de la termenul-limită pentru depunerea ofertelor) vaccinuri sau produse similare în valoare de minimum 3.385.321 lei”.
Ieri, pe 27 august, CNSC a decis suspendarea procedurii de atribuire, până la soluţionarea pe fond a contestaţiei.
Găsiţi aici mai multe detalii despre licitaţia suspendată.
Puteţi consulta aici decizia CNSC.