Licitaţia pentru extinderea serviciilor de telecomunicaţii speciale a fost suspendată
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) organizează şi coordonează activităţile din domeniul telecomunicaţiilor speciale pentru autoritatile publice din România. Instituţia are structură militară şi face parte din sistemul naţional de apărare.
Telecomunicaţiile speciale se referă la transmisii, emisii sau receptii de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informaţii de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobaţi prin lege. Telecomunicaţiile speciale au un grad ridicat de protecţie şi confidenţialitate.
Parlamentul, Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi Curtea Supremă de Justiţie sunt câteva autorităţi publice care beneficiază de servicii de telecomunicaţii speciale.
Pe 1 septembrie, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale demara, în calitate de autoritate contractantă, licitaţia pentru un contract de furnizare de comunicaţii de date şi servere, necesare pentru extinderea serviciilor de telecomunicaţii oferite beneficiarilor şi pentru consolidarea şi extinderea infrastructurii de virtualizare dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
Este vorba despre un acord-cadru care urma să se deruleze pe şase luni de la data atribuirii contractului.
Contractul a fost estimat la peste 3,26 de milioane de lei, fără TVA, bani de la buget şi urma să fie atribuit prin licitaţie deschisă ofertantului cu cel mai mic preţ, potrivit anunţului de participare publicat în SEAP.
O firmă din Bucureşti contestă licitaţia şi câştigă
Pe 7 septembrie, SC Digitronix Technology SRL a contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor documentaţia de atribuire elaborată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale în cadrul acestei proceduri şi a solicitat suspendarea procedurii, printre altele.
La 12 septembrie, CNSC a decis suspendarea procedurii de atribuire, ca urmare a contestaţiei firmei Digitronix Technology. Puteţi consulta aici decizia Consiliului.