Licitaţie deschisă de 5,6 milioane de lei pentru implementarea schimbului electronic de informaţii de securitate socială în România

Economica.net
24 02. 2019
ghiseu_675849587_74759300

Valoarea totală estimată a contractului de servicii este de 5,6 milioane de lei.

Anunţul presupune „încheierea unui contract privind prestarea de servicii de implementare şi dezvoltare a sistemului informatic EESSI (în cele patru instituţii competente – CNPP, ANPIS, ANOFM şi CNAS) şi furnizarea infrastructurii hardware”.

„Achiziţia este demarată în contextul implementării proiectului cu titlul ‘Interoperabilitatea europeană pentru instituţiile de asigurări sociale din România – European interoperability for social security institutions in Romania (ESSIR)’, numărul acţiunii 2016-RO-IA-0036, finanţat de Agenţia Executivă pentru Inovare şi Reţele (Innovation and Networks Executive Agency – INEA) prin delegarea de competenţe de către Comisia Europeană, în baza Acordului nr. INEA/CEF/ICT/A2016/1171674 şi a Memorandumului cu tema: Implementarea Sistemului EESSI (Electronic Exchange of Social Security Information – Schimbul Electronic de Informaţii de Securitate Socială) în România, aprobat în şedinţa Guvernului din data de 02.08.2018. Schimbul electronic al informaţiilor privind asigurările sociale (EESSI) reprezintă o infrastructură de servicii digitale (DSI), al cărei scop este îmbunătăţirea comunicării transfrontaliere între instituţiile naţionale de asigurări sociale ale statelor membre şi ale ţărilor SEE, care participă la programul CEF, prin introducerea unei platforme de comunicare electronică pentru un schimb de informaţii eficient. Platforma EESSI acoperă procesele de business transfrontaliere pentru toate ramurile asigurărilor sociale”, se arată în anunţ.

Astfel, autoritatea contractantă este Asocierea formată din Casa Naţională de Pensii Publice, în calitate de coordonator de proiect, şi parteneri asociaţi, respectiv Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Serviciile ce fac obiectul acestui contract vor fi prestate în Bucureşti, la sediul instituţiilor partenere şi/sau al furnizorului. Infrastructura hardware va fi instalată în centrul de date al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, iar echipamentele vor fi livrate, instalate şi configurate în centrul de date al STS.

Criteriul de atribuire al contractului este cel mai bun raport calitate – preţ. Durata contractului este de 9 luni.

Achiziţia nu implică încheierea unui acord-cadru.

De asemenea, achiziţia nu intră sub incidenţa acordului privind achiziţiile publice.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 1 aprilie 2019, ora 15:00.

Sursa: AGERPRES