Licitații de 3 milioane de lei pentru noul site de promovare turistică a României și pentru o cercetare de piață

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a lansat două licitații. Una este pentru realizarea site-ului oficial de promovare a României, neactualizat de mult timp, iar alte este pentru realizarea unei cercetări de piață pentru a vedea care este percepția turiștilor străini despre țara noastră. Licitațiile vin după ce Ministerul a pus în dezbatere publică strategia pentru turism. Valoarea celor două contracte este de circa trei milioane de lei, adică peste 600.000 de euro.
Andrada Ghira - joi, 24 aug. 2023, 22:04
Licitații de 3 milioane de lei pentru noul site de promovare turistică a României și pentru o cercetare de piață

Ministerul Economiei, Antreprenorialului și Turismului a lansat licitația pentru contractarea de servicii pentru crearea și dezvoltarea unui portal web pentru domeniul România.Travel care nu este actualizat de ceva timp. Obiectivul stabilit este 2.000.000 de vizitatori unici pe an, la finalul primului an, din momentul punerii în funcțiune, iar firma câștigătoare să optimizeze site-ul în primele 12 luni de la recepția portalului și hostingul trebuie să fie asigurat pe o perioadă de doi ani.

„Prin crearea acestui portal web, se dorește creșterea traficului pe website-ul Romania.Travel şi a numărului de vizitatori unici, a traficului pe rețelele sociale dedicate ale Ministerului Antreprenorialului Şi Turismului (Facebook, Youtube etc.). Totodată se dorește ca un număr cât mai mare al persoanelor care accesează Romania.Travel să devină, în final, vizitatori ai destinației, într-o primă etapă prin planificarea călătoriei, solicitare de informații suplimentare, abonare la un newsletter”, potrivit informațiilor din caietul de sarcini.

Economica.net a scris recent despre prezența turistică în online a României, pe canalele oficiale, în contextul lansării în dezbatere publică a strategiei pentru turism.

Valoarea contractului este de 1,34 de milioane de lei, fără TVA. Durata contractului este de trei luni. Oferta trebuie să fie valabilă 22 decembrie 2023, iar data de deschidere a ofertelor este 22 septembrie.

În mod specific, este așteptat ca implementarea contractului să conducă la:

  • Dezvoltarea unui instrument software funcțional, accesibil și atractiv pentru promovarea digitală a destinației turistice România prin intermediul portalului pentru domeniul web romania.travel.
  • Colectarea, prelucrarea și asigurarea disponibilității într-un format accesibil și atractiv, pentru diferite categorii de vizitatori potențiali, a informațiilor referitoare la fiecare dintre elementele promovate.

Citește și ANAT reacționează la strategia pentru turism: Nu mai dați ”ignore” incoming-ului românesc

MEAT a lansat și o licitație pentru contractarea de servicii pentru realizarea unei cercetări de piață pentru măsurarea atitudinilor și percepțiilor față de destinația turistică România și brandul turistic național.

Valoarea contractului este de 1,72 milioane de lei, fără TVA, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 22 septembrie. Durata contractului este de trei luni.

„Pentru a eficientiza strategia de promovare și pentru a optimiza utilizarea canalelor de comunicare, MAT intenționează să procure un studiu de piață. Scopul acestui studiu este de a evalua gradul de recunoaștere a României ca destinație turistică și a brandului să turistic, la nivel național și internațional. Cercetarea va fi efectuată pe un eșantion reprezentativ pentru România și pentru alte șapte țări selectate ca prioritare (Italia, Germania, Franța, Israel, Marea Britanie, Spania și Polonia). Aceste țări au fost selectate în baza numărului de turiști care aleg România ca destinație de vacanță”, se arată în caietul de sarcini.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul german de Externe cere Israelului să blocheze extinderea coloniilor evreiești în Cisiordania
Ministrul german de Externe cere Israelului să blocheze extinderea coloniilor evreiești în Cisiordania
Ministrul de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a cerut vineri Israelului, în cursul unor discuţii la Tel Aviv, să blocheze proiectele de colonii în Cisiordania, transmite agenția de......
Lenovo lansează noile dispozitive Yoga și IdeaPad echipate cu tehnologie AI
Lenovo lansează noile dispozitive Yoga și IdeaPad echipate cu tehnologie AI
Lenovo a anunțat cele mai noi dispozitive adăugate în portofoliile Lenovo Yoga și Lenovo IdeaPad, echipate cu tehnologie ...
Rata șomajului în SUA a scăzut ușor până la 4,2% în luna august
Rata șomajului în SUA a scăzut ușor până la 4,2% în luna august
Numărul locurilor de muncă create de angajatorii americani în luna august a fost unul sub aşteptări, dar cu toate acestea ...
Daniel Ilinca, Softbinator Technologies: Suntem pregătiți să realizăm noi achiziții. Pe termen mediu vrem să ne transformăm într-o platformă cu un mix optim între angajați full-time și subcontractori
Daniel Ilinca, Softbinator Technologies: Suntem pregătiți să realizăm noi achiziții. Pe termen mediu vrem să ne transformăm ...
Softbinator Technologies se află în discuții avansate cu câteva companii pe care intenționează să le achiziționeze, ...