Liderul aripii armate a Hamas a fost ucis – presa israeliană

Presa israeliană a anunţat că printre victimele atacului israelian din Fâşia Gaza soldat cu cel puţin 71 de morţi s-ar afla şi liderul aripii armate a mişcării palestiniene Hamas, Mohammad Deif.
AGERPRES - sâm, 13 iul. 2024, 17:28
Liderul aripii armate a Hamas a fost ucis - presa israeliană

Cotidianul israelian Haaretz a informat că surse militare cred că Mohammed Deif, liderul Brigăzilor Al-Qassam, a fost ucis în atac.

Conform agenției germane dpa, Hamas susţine că atacul israelian a lovit zona umanitară Al-Mawasi, din centrul Fâşiei Gaza.

Armata israeliană a confirmat că atacul i-a vizat pe Mohammad Deif şi pe liderul militar al Hamas din oraşul Khan Younis, Rafa Salama.

„Armata i-a vizat pe Mohammed Deif şi Rafa Salama, care erau două creiere ale masacrului din 7 octombrie”, au indicat Forţele de Apărare Israeliene (IDF), fără a preciza dacă cei doi sunt morţi.

„Lovitura a fost efectuată într-o zonă închisă gestionată de Hamas şi unde, conform informaţiilor noastre, erau prezenţi doar terorişti Hamas şi nu se afla niciun civil”, a adăugat armata israeliană.

Conflictul actual dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas a izbucnit după atacul terorist de o amploare fără precedent efectuat în 7 octombrie 2023 de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când cel puţin 1.195 de persoane au fost ucise. Alte circa 250 de persoane au fost luate ostatice şi duse în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a ripostat cu o campanie de bombardamente, urmată de o operaţiune terestră amplă, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza. Potrivit autorităţilor din Gaza, acţiunile militare israeliene s-au soldat, până sâmbătă la prânz, cu 38.443 de morţi şi 88.481 de răniţi în rândul palestinienilor.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...