Covid face ravagii în Coreea de Nord: bilanţul total ajunge la 1,72 de milioane de cazuri. Armata desfăşurată pentru a lupta împotriva coronavirusului

 Liderul nord-coreean Kim Jong Un a criticat neglijenţa şi indolenţa funcţionarilor, care au agravat epidemia de coronavirus în Coreea de Nord, informează miercuri mass-media oficiale, numărul de cazuri depăşind deja în această ţară 1,7 milioane, relatează AFP.
AGERPRES - mie, 18 mai 2022, 08:35
Covid face ravagii în Coreea de Nord: bilanţul total ajunge la 1,72 de milioane de cazuri. Armata desfăşurată pentru a lupta împotriva coronavirusului

Prezidând o reuniune a partidului, marţi, Kim Jong Un a declarat că există „o lipsă de maturitate în capacitatea statului de a face faţă crizei” şi a criticat „atitudinea non-pozitivă, lipsa de energie şi inactivitatea înalţilor responsabili ai statului”, transmite agenţia oficială KCNA.

Coreea de Nord a înregistrat 232.880 de noi cazuri de „febră” marţi seara, ceea ce majorează bilanţul total la 1,72 de milioane de cazuri şi 62 de decese, potrivit aceleiaşi surse.

În timpul reuniunii de marţi, Kim Jong Un a promis să „trezească întregul partid precum un vulcan activ”, pentru a stăvili răspândirea virusului.

După ce ţara sa a anunţat primul caz de COVID-19, joia trecută, Kim Jong Un a preluat personal conducerea în lupta împotriva epidemiei, care, potrivit lui, provoacă „mare bulversare” în ţară.

El a ordonat un lockdown naţional, populaţia nord-coreeană nefiind vaccinată, şi a desfăşurat armata pentru a ajuta la lupta împotriva cornavirusului.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat marţi îngrijorarea în legătură cu ravagiile provocate de varianta Omicron asupra populaţiei nevaccinate a Coreei de Nord, reiterându-şi oferta de asistenţă, de la vaccinuri până la echipamente medicale.

Deocamdată, Phenianul pare să nu fi răspuns la aceste apeluri.

Sistemul de sănătate nord-coreean a fost clasat pe locul 193 din 195 de ţări de un studiu al universităţii americane Johns Hopkins, anul trecut. Spitalele din această ţară sunt notoriu subechipate, cu puţine unităţi de terapie intensivă.

Potrivit experţilor, Coreea de Nord nu dispune de niciun tratament împotriva COVID-19 şi nu are capacităţi pentru a-şi testa masiv populaţia.

Armata desfăşurată pentru a lupta împotriva coronavirusului

Armata nord-coreeană a intensificat distribuţia de medicamente pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, a anunţat marţi agenţia oficiala de presă KCNA, care a raportat aproape 1,5 milioane de cazuri de „febră”, notează AFP.

Liderul Kim Jong Un a ordonat un lockdown la nivel naţional pentru a încerca să stopeze răspândirea virusului în ţară, a cărei populaţie este nevaccinată, şi a desfăşurat armata pentru a ajuta la lupta împotriva pandemiei, criticând conducerea militarilor.

Sute de membri ai serviciilor Armatei Populare coreene, în uniforme de camuflaj, au fost văzuţi adunându-se în capitala Phenian în fotografii publicate de KCNA.

Armata „şi-a desfăşurat de urgenţă forţele puternice în toate farmaciile din oraşul Phenian şi a început să furnizeze medicamente în cadrul unui serviciu propus 24 de ore din 24”, a declarat KCNA.

Kim Jong Un a criticat luni guvernul şi autorităţile sanitare pentru gestionarea pandemiei, în special pentru incapacitatea de a menţine farmaciile deschise în permanenţă.

De când ţara a anunţat joi primul caz de COVID-19, Kim Jong Un a preluat personal responsabilitatea luptei împotriva epidemiei care, în opinia sa, provoacă „mari bulversări” în ţară.

Autorităţile au raportat peste 1,48 milioane de cazuri de „febră” şi 56 de morţi de la apariţia COVID-19 în ţară şi „cel puţin 663.910 de persoane primesc tratament medical”, potrivit aceleiaşi surse.

Autorităţile şi-au intensificat campaniile de sensibilizare în media, iar companiile farmaceutice au crescut producţia de medicamente, a spus KCNA.

Sistemul de sănătate nord-coreean a fost clasat pe locul 193 din 195 de ţări de un studiu realizat de Universitatea americană Johns Hopkins anul trecut.

Spitalele din ţară sunt prost echipate, cu puţine unităţi de terapie intensivă.

Potrivit experţilor, ţara nu dispune de niciun tratament împotriva COVID-19 şi nu are capacitatea de a-şi testa masiv populaţia.

Te-ar mai putea interesa și
Austria este deschisă să accepte intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen și cu frontierele terestre
Austria este deschisă să accepte intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen și cu frontierele terestre
Austria şi-a arătat vineri disponibilitatea de a ridica dreptul de veto în privinţa aderării complete a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, ultimul obstacol......
Revolut își face rețea proprie de ATM-uri și va acorda credite pentru companii. Banca digitală a ajuns la 50 de milioane de clienți și a lansat un card special din metal
Revolut își face rețea proprie de ATM-uri și va acorda credite pentru companii. Banca digitală a ajuns la 50 de milioane ...
Pentru 2025, Revolut a pregătit lansarea creditului ipotecar, integral digitalizat, a propriei rețele de bancomate și ...
Seulul susține că Rusia a livrat Coreei de Nord rachete antiaerine în schimbul trupelor trimise să lupte în Ucraina
Seulul susține că Rusia a livrat Coreei de Nord rachete antiaerine în schimbul trupelor trimise să lupte în Ucraina
Rusia a furnizat Coreei de Nord rachete antiaeriene în schimbul trimiterii a mii de soldaţi pentru a sprijini războiul ...
Sebastian Burduja: Cel mai probabil vom depăşi în 2024, după foarte mulţi ani, 1.000 de MW noi instalați în Sistemul Energetic Naţional
Sebastian Burduja: Cel mai probabil vom depăşi în 2024, după foarte mulţi ani, 1.000 de MW noi instalați în Sistemul ...
Capacităţile de producţie a energiei electrice puse în funcţiune până la această dată totalizează 900 MW şi ne ...