Potrivit sursei citate, a fost schimbată întreaga conducere a sindicatului, din care făceau parte Mihai Diculoiu, Mircea Prisăcaru şi Sorin Marcu, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Timp de zece zile voi asigura interimatul, iar în acest timp în fiecare secţie a combinatului urmează să aibă loc alegeri pentru desemnarea celor doi membri care vor face parte din Comitetul Executiv. Procesul-verbal al şedinţei de azi va ajunge la Judecătoria Râmnicu Vâlcea pentru a fi validat. Vom cere şi o comisie de audit pentru a se verifica finanţele şi contribuţiile salariale ale sindicaliştilor. Era nevoie de 1.516 semnnături pentru revocarea conducerii sindicatului, iar noi am avut 1.564”, a declarat Corneliu Cernev la finalul Adunării Generale Extraordinare a Sindicatului Liber Oltchim.
La rândul său, Mihai Diculoiu susţine că demersurile lui Cernev au fost abuzive şi că sindicatul îl va da pe acesta în judecată.
„Este o autointitulare abuzivă din partea lui Corneliu Cernev, care din 6 septembrie şi până acum continuă să organizeze proteste zilnice, cu 200-300 de salariaţi, cu acceptul lui Rodin Traicu (n.r.-desemnat administrator provizoriu şi preşedinte al Consiliului de Administraţie). Astăzi, cu ocazia vizitei lui Traicu în combinat, Cernev a organizat o aşa-zisă adunare generală, în afara statutului sindicatului. S-a autointitulat preşedintele sindicatului. Eu şi colegii mei din Biroul executiv am fost aleşi prin vot secret în 18 iulie şi suntem recunoscuţi în baza unei decizii a instanţei. Ceea ce a făcut Cernev aduce prejudicii întregii mişcări sindicale, nu numai din Oltchim, ci şi federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie şi confederaţiei Sindicale Cartel Alfa, unde suntem noi afiliaţi. Pentru aceste abuzuri şi dezinformări, eu şi colegii mei din Sindicatul Liber din Oltchim îl vom da în judecată pe Cernev”, a declarat Mihai Diculoiu.
De la ora 13.00 are loc Consiliul de Administraţie al Oltchim, în care va fi stabilită noua conducere a combinatului, pentru funcţia de director general al combinatului fiind vehiculat numele lui Mihai Bălan, care conducere de aproape zece ani Centrala Termică Govora.
La ora transmiterii acestei ştiri, în faţa pavilionului administrativ al combinatului se află câteva sute de angajaţi care aşteaptă începerea Consiliului de Administraţie.
Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, care şi-a adjudecat pachetul majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, termenul pentru semnarea contractul expirând luni, a anunţat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.
Dan Diaconescu a câştigat săptămâna trecută licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.
Chiţoiu a adăugat că acordul de privatizare nu a fost încheiat pentru că nu a fost selectat niciun câştigător pentru pachetul de acţiuni, dar nici pentru creanţele deţinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi Electrica la Oltchim, în valoare cumulată de 400 milioane de euro.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că Guvernul a luat act de anularea licitaţiei pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim (OLT) şi de faptul că procesul de privatizare a eşuat, fiind necesar ca circul din ultimele zece zile să înceteze.
El a arătat că Dan Diaconescu nu a avut şi nu are capacitatea şi dorinţa de a participa efectiv la privatizare, având doar interese politice şi de imagine, în detrimentul intereselor angajaţilor şi ale statului, şi a acuzat din nou fostele guverne de faptul că au girat situaţia economică dificilă a combinatului.
Dan Diaconescu a declarat, luni seară, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei, că va contesta în instanţă decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim şi că va face plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu.