Lidl şi Kaufland renunță treptat la plasticul din magazine. Nu vor mai comercializa articole de unică folosință din acest material
Până la finele lui 2019, în magazinele Lidl din România nu se vor mai comerciliza articole de unică folosință din plastic, pecum pahare, farfurii, linguri sau furculițe, a anunțat compania printr-un cmunicat. Decizia vine în contextul în care retailerul a anunțat că, până în 2025, va reduce cu 20% cantitatea de plastic utilizată.
„Strategia noastră privind plasticul urmărește o abordare clară, și anume: prevenire – reducere – reciclare. Prin renunțarea la aceste articole de unică folosință, prevenim punerea în circuit a unei cantități suplimentare de plastic și contribuim astfel la îmbunătățirea bilanțului nostru în ceea ce privește utilizarea acestui material”, a declarat Marco Giudici, VP Achiziții și Marketing în cadrul Lidl România.
De altfel, o parte integrantă a activității Lidl este colectarea selectivă a deșeurilor din magazine, depozite, sediile centrale și regionale ale companiei și trimiterea lor către centrele de reciclare.
Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 30 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 10.500 de magazine și peste 150 de centre logistice în 28 de țări la nivel mondial. În prezent, Lidl are aproximativ 260.000 de angajați, dintre care peste 5.500 în România, unde retailerul german are deschise peste 225 de magazine și 4 centre logistice.
Totodată, şi Kaufland a anunţat că până la finele anului 2019 va delista anumite articole din plastic în urma angajamentului de a reduce consumul de plastic în toate ţările cu cel puţin 20%, până în anul 2025.
‘În prezent, suntem într-un proces de reducere a ambalajelor din plastic. De exemplu, bananele marcă proprie K-Bio sunt legate cu o banderolă din carton, în locul pungilor din plastic. Doar prin această măsură, am eliminat aproximativ 32 de tone de ambalaje de plastic pe an. Asigurând reciclabilitatea totală a restului de ambalaje din plastic aferente mărcilor proprii, reuşim să reintroducem materie primă în circuitul resurselor şi să reducem astfel în mod semnificativ impactul asupra mediului’, a declarat Valer Hancas, director Comunicare şi Corporate Affairs Kaufland România.
Printre articolele ce urmează a fi delistate din Kaufland până la sfârşitul lui 2019 se află beţişoarele pentru urechi din plastic, paiele de plastic marcă proprie şi veselă de unică folosinţă din plastic marcă proprie – ce urmează să fie înlocuite în toate ţările cu alternative ecologice.
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine în 7 ţări şi o reţea de 119 magazine în România.