Linia turistică Bucharest City Tour, suspendată din 1 noiembrie

Aproape 40.000 de turişti au călătorit cu autobuzele Bucharest City Tour din mai până în octombrie, linia turistică urmând să fie suspendată din 1 noiembrie, pe perioada sezonului rece, a anunţat, luni, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB).
Economica.net - lun, 29 oct. 2012, 14:19
Linia turistică Bucharest City Tour, suspendată din 1 noiembrie

Autobuzele supraetajate ale liniei turistice „Bucharest City Tour” au circulat în Capitală din 5 mai.

Începând 1 noiembrie, linia turistică va fi suspendată pe perioada sezonului rece, „din cauza condiţiilor meteo improprii desfăşurării transportului cu autobuze supraetajate”, a precizat RATB într-un comunicat de presă.

Numărul turiştilor care au călătorit cu autobuzele Bucharest City Tour în cele şase luni a fost de 39.268, dintre care 35.600 de adulţi şi 3.668 de copii cu vârsta între 7 şi 14 ani. Pe linia turistică, copiii cu vârsta sub şapte ani circulă gratuit.

Proiectul Bucharest City Tour a fost iniţiat de Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului la data de 28 iulie 2011. La sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, RATB a anunţat că va menţine în funcţiune linia turistică şi pe timpul iernii, autobuzele supraetajate fiind înlocuite cu unele de linie. Cele patru autobuze supraetajate au intrat din nou în circulaţie la începutul lunii mai anul acesta.

Autobuzele, cu o capacitate de 77 locuri, sunt prevăzute cu ghid audio în limbile română şi engleză, noutatea adusă de RATB în acest an fiind sistemul internet wireless gratuit.

Autobuzele circulă între orele 10.00 şi 22.00, pe un traseu cu o lungime de 15,4 kilometri, care are 14 staţii şi poate fi parcurs în aproximativ 50 minute.

Obiectivele turistice aflate de-a lungul acestui traseu sunt: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.

Preţul unui card de transport este de 25 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani. Cardul de călătorie este valabil 24 de ore de la prima validare şi poate fi cumpărat din autobuzele turistice.

Te-ar mai putea interesa și
Drum Expres Arad – Oradea: CNSC a admis parțial contestația Nurol, după ce ucrainenii de la Automagistral au fost desemnați câștigători pentru lotul 3
Drum Expres Arad – Oradea: CNSC a admis parțial contestația Nurol, după ce ucrainenii de la Automagistral au fost ...
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis în parte contestația turcilor de la Nurol la licitația pentru construcția lotului 3 al Drumului Expres Arad - Oradea. Amintim......
CFR S.A despre traficul feroviar. Pe ruta Roşiori Nord – Craiova sunt întârzieri pentru că s-a rupt o șină
CFR S.A despre traficul feroviar. Pe ruta Roşiori Nord – Craiova sunt întârzieri pentru că s-a rupt o șină
Traficul feroviar este deschis, la această oră, pe toate magistralele de cale ferată, iar circulaţia trenurilor este ...
UE vrea să introducă restricţii la importurile de alimente, după modelul Trump
UE vrea să introducă restricţii la importurile de alimente, după modelul Trump
Uniunea Europeană (UE) intenţionează să blocheze importul anumitor produse alimentare care nu respectă diferite criterii, ...
Anunț de la Premier Energy pentru clienți. Ce se întâmplă cu prețurile la energie electrică
Anunț de la Premier Energy pentru clienți. Ce se întâmplă cu prețurile la energie electrică
Premier Energy Furnizare, unul dintre marii furnizori de energie electrică pentru clienții casnici, a transmis clienților ...