Linie modernă de producţie de hârtie tissue, inaugurată de o companie din Dej
Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Metalicplas Impex Dej, investiţia a venit ca o completare a celei în linia de converting, care produce din septembrie 2012 şi care a reuşit să se integreze în piaţa de hârtie igienică şi prosoape de hârtie printr-o marcă proprie.
„Compania Metalicplas Impex Dej a inaugurat cea mai nouă şi modernă linie de producţie din România, de hârtie tissue, pentru produsele igienico-sanitare, sută la sută celuloză, investiţia de circa 17 milioane de euro fiind asigurată printr-un proiect în cadrul programului operaţional sectorial «Creşterea Competitivităţii Economice» şi a fost co-finanţată prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Din valoarea totală a proiectului, asistenţa financiară nerambursabilă este de 4,5 milioane euro, sumă asigurată de FEDR şi bugetul de stat, restul provenind din fonduri proprii şi ale unei bănci investitoare. Investiţie vine ca o completare a celei în linia de converting, care produce din septembrie 2012 şi care a reuşit să se integreze în piaţa de hârtie igienică şi prosoape de hârtie printr-o marcă proprie şi prin mărcile private ale unor reţele şi companii externe”, se arată în comunicat.
Reprezentanţii companiei susţin că noua linie de producţie are o capacitate de producţie de 80 tone/zi şi a creat un număr de 120 locuri de muncă.
„Investiţia a luat naştere din dorinţa companiei de a-şi diversifica activitatea într-un domeniu tradiţional zonei. Deşi este un domeniu de activitate complet nou pentru această companie, experienţa transmisă prin Pehart Tec, componentă a MG Tec Grup, va asigura realizarea de produse la cele mai înalte standarde”, arată, în comunicat, preşedintele MG Tec Grup, Ioan Tecar.
Metalicplas Impex face parte din MG Tec Grup SA Dej, grup de firme cu capital sută la sută românesc, care reuneşte zece societăţi cu profile preponderent productive, în care acţionar majoritar este omul de afaceri dejean Ioan Tecar.
Cele zece firme ale Grupului MG Tec sunt Metalicplas Impex, Pehart Tec, Metalicplas Distribution, Samus Construcţii, IZO-Tec, TermoTec, Expo AutoTec, Radio Fir, Atlantic Broker şi Travcost.
Metalicplas Impex este prima firmă înfiinţată de Ioan Tecar, iar dezvoltarea acesteia a atras după sine posibilitatea extinderii activităţii, de la metalurgie, domeniul iniţial, până la construcţii, şi, acum, hârtie tissue.
Printre furnizorii de materie primă ai diviziei de hârtie a Metalicplas Impex se numără companii internaţionale din ţări precum Finlanda, Slovacia, Bulgaria. Exporturile de hârtie tissue, dar şi de produs finit, se realizează în ţări precum Ungaria, Serbia, Bulgaria, Cehia, Ucraina.
În iunie 2012, Ministerul Economiei informa că 15 firme vor primi finanţare nerambursabilă de 141,1 milioane de lei pentru proiecte de investiţii în unităţi de producţie cu o valoare totală de 406,8 milioane de lei (91,2 milioane de euro).
„Valoarea totală a acestor proiecte este de 406,8 milioane lei, din care valoarea maximă eligibilă nerambursabilă, acordată din fonduri publice, respectiv Fondul European de Dezvoltare Regională şi gugetul de stat, este de 141,1 milioane lei. (…) Implementarea acestor proiecte va conduce la crearea de 480 noi locuri de muncă”, se arăta atunci într-un comunicat al Ministerului Economiei.
Beneficiarii fondurilor erau firmele Zirom Giurgiu, Bamesa Otel Topoloveni, Maglierie Cristian Impex Giurgiu, Hora Reghin, Aerostar Bacău, Metalicplas Impex Dej, Greenteh Buzău, Selca Piteşti, Preh Braşov, Samus Construcţii Dej, Sysmec Arad, Daw Benta România Sâncraiu de Mureş, Carmeuse Holding Braşov, Prebet Aiud şi Conectronics România Oradea.