Lista neagră a constructorilor de autostrăzi – surse

Lista neagră a constructorilor de autostrăzi ar putea include firme sancţionate de către Compania de Drumuri, au spus surse din domeniu pentru ECONOMICA.NET. Vezi despre ce companii este vorba.
Economica.net - mie, 05 iul. 2017, 13:06
Lista neagră a constructorilor de autostrăzi - surse

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat miercuri că i-a dat premierului Mihai Tudose o listă cu 14 firme care nu au respectat contractele semnate, fără a specifica însă numele companiilor.

Potrivit surselor ECONOMICA.NET, lista ar putea cuprinde firme care au primit certificate negative sau au fost penalizate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, companiile care au primit până acum certificate negative de la CNAIR sunt: Salini Impregilo (căreia i-a fost reziliat contractul pentru autostrada „scufundată” Sibiu Orăştie lotul 3) şi Asocierea Corsan – Corviam Construccion SA & SC Consinit SRL & SC Road Consulting & Design Solution SRL & SC Via Design SRL (care a reziliat contractul pentru tronsonul Suplacu de Barcău – Borş din Autostrada Transilvania).

În categoria firmelor penalizate se află: Asocierea Teloxim Con – COMSA – Aldesa Construcciones – Arcadis Eurometudes (care lucrează pe lotul 3 Lugoj – Deva), Corsan Corviam, Aktor – Euroconstruct Trading ’98, Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcţii (care lucrează pe lotul 1 Sebeş – Turda), Tirrena Scavi şi PORR Construct.

Guvernul vrea să facă publice numele firmelor care nu au respectat termenele şi condiţiile din contractele semnate cu statul, urmând ca acestea să aibă un cazier de care se va ţine cont ulterior, a afirmat miercuri premierul Mihai Tudose, la o conferinţă susţinută la Ministerul Transporturilor.

„Vom alcătui un cazier al firmelor care nu au respectat contractele. Sunt firme care au nenorocit proiecte. Numele lor va fi făcut public”, a afirmat Tudose.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat că i-a dat premierului o listă cu 14 firme care va fi trimisă la Agenţia pentru Achiziţii Publice (ANAP), iar aceste firme ar putea să nu mai poată participa la licitaţii pentru proiecte din infrastructură în următorii doi ani.

Ministrul a afirmat că instituţia va lua măsuri pentru a rezolva problemele cauzate de firmele care depun foarte des contestaţii şi care, astfel, blochează sau întârzie foarte mult proiectele de infrastructură.

Te-ar mai putea interesa și
Engie investește 50 mil. euro în creșterea capacității de înmagazinare a gazelor din România
Engie investește 50 mil. euro în creșterea capacității de înmagazinare a gazelor din România
Engie, care este și operator de înmagazinare a gazelor naturale, prin Depomureș, investește 50 de milioane de euro în creșterea capacității depozitului din Mureș....
MAE: Încă 69 de persoane au fost repatriate astăzi în România din Liban
MAE: Încă 69 de persoane au fost repatriate astăzi în România din Liban
Un nou grup de 69 de persoane aflate în situaţii vulnerabile, cetăţeni români şi membri de familie de gradul I, majoritatea ...
Agroserv Măriuța, compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac, începe plata cuponului numărul 16 pentru obligațiunile emise acum patru ani
Agroserv Măriuța, compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac, începe plata cuponului numărul 16 pentru obligațiunile ...
Conducerea Agroserv Măriuța S.A. informează onvestitorii de Bursa de Valori București că va efectua în data de 04.11.2024 ...
Senatul a votat pentru reducerea TVA la 9% pentru mai multe produse de igienă
Senatul a votat pentru reducerea TVA la 9% pentru mai multe produse de igienă
Propunerea legislativă de modificare a Codului fiscal a fost adoptată, luni, de Senat, TVA fiind redusă de la 19% la 9% ...