Lista neagră a constructorilor de autostrăzi – surse

Lista neagră a constructorilor de autostrăzi ar putea include firme sancţionate de către Compania de Drumuri, au spus surse din domeniu pentru ECONOMICA.NET. Vezi despre ce companii este vorba.
Economica.net - mie, 05 iul. 2017, 13:06
Lista neagră a constructorilor de autostrăzi - surse

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat miercuri că i-a dat premierului Mihai Tudose o listă cu 14 firme care nu au respectat contractele semnate, fără a specifica însă numele companiilor.

Potrivit surselor ECONOMICA.NET, lista ar putea cuprinde firme care au primit certificate negative sau au fost penalizate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, companiile care au primit până acum certificate negative de la CNAIR sunt: Salini Impregilo (căreia i-a fost reziliat contractul pentru autostrada „scufundată” Sibiu Orăştie lotul 3) şi Asocierea Corsan – Corviam Construccion SA & SC Consinit SRL & SC Road Consulting & Design Solution SRL & SC Via Design SRL (care a reziliat contractul pentru tronsonul Suplacu de Barcău – Borş din Autostrada Transilvania).

În categoria firmelor penalizate se află: Asocierea Teloxim Con – COMSA – Aldesa Construcciones – Arcadis Eurometudes (care lucrează pe lotul 3 Lugoj – Deva), Corsan Corviam, Aktor – Euroconstruct Trading ’98, Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcţii (care lucrează pe lotul 1 Sebeş – Turda), Tirrena Scavi şi PORR Construct.

Guvernul vrea să facă publice numele firmelor care nu au respectat termenele şi condiţiile din contractele semnate cu statul, urmând ca acestea să aibă un cazier de care se va ţine cont ulterior, a afirmat miercuri premierul Mihai Tudose, la o conferinţă susţinută la Ministerul Transporturilor.

„Vom alcătui un cazier al firmelor care nu au respectat contractele. Sunt firme care au nenorocit proiecte. Numele lor va fi făcut public”, a afirmat Tudose.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat că i-a dat premierului o listă cu 14 firme care va fi trimisă la Agenţia pentru Achiziţii Publice (ANAP), iar aceste firme ar putea să nu mai poată participa la licitaţii pentru proiecte din infrastructură în următorii doi ani.

Ministrul a afirmat că instituţia va lua măsuri pentru a rezolva problemele cauzate de firmele care depun foarte des contestaţii şi care, astfel, blochează sau întârzie foarte mult proiectele de infrastructură.

Te-ar mai putea interesa și
A fost promulgată legea prin care Guvernul este abilitat să emită ordonanțe
A fost promulgată legea prin care Guvernul este abilitat să emită ordonanțe
Guvernul este abilitat să emită ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice, în perioada de la data intrării în vigoare a legii, dar nu înainte de încheierea celei de a doua......
UniCredit Bank listează la BVB o emisiune de obligațiuni de 750 milioane lei
UniCredit Bank listează la BVB o emisiune de obligațiuni de 750 milioane lei
UniCredit Bank, parte a grupului UniCredit si una dintre cele mai mari institutii bancare din Romania, listeaza la Bursa ...
Primăria Sectorului 6 a lansat licitație pentru construirea unui spital între Militari și Drumul Taberei
Primăria Sectorului 6 a lansat licitație pentru construirea unui spital între Militari și Drumul Taberei
Primăria Sectorului 6 anunţă pe SEAP licitaţie pentru construirea unui spital de 33.000 mp pe Bulevardul Timişoara.
Partidul Democrat din Coreea de Sud vrea să-l destituie și pe președintele interimar al țării
Partidul Democrat din Coreea de Sud vrea să-l destituie și pe președintele interimar al țării
Principalul partid de opoziţie din Coreea de Sud şi-a anunţat marţi intenţia de a-l destitui în parlament pe prim-ministrul ...