Facebook a cerut recent instituţiilor financiare care intermediază tranzacţiile private cu acţiunile companiei să supende aceste operaţiuni, pentru a reduce volatilitatea valorii titlurilor, factor care poate complica procesul de stabilire a preţului în cadrul ofertei publice iniţiale, au spus sursele citate.
Compania care operează cea mai mare reţea de socializare din lume vrea să atragă 5 miliarde de dolari prin listarea la bursa de la New York. Astfel, valoarea Facebook ar putea fi evaluată la 75-100 miliarde de dolari, caz în care industria IT ar marca cea mai mare listare efectuată vreodată.
Derularea ofertei publice iniţiale în luna mai depinde de avizarea la timp a prospectului Facebook de către Securities and Exchange Commission, comisia SUA de reglementare a valorilor mobiliare, potrivit uneia dintre surse.
Facebook a adus amendamente prospectului în trei rânduri de la depunerea documentelor, la începutul lunii februarie.
Contactat de Reuters, un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să comenteze informaţiile.
Facebook vrea să se listeze cu simbolul FB şi nu a anunţat încă pe care piaţă a bursei de la New York va scoate acţiunile la tranzacţionare.
Cu peste 845 milioane de utilizatori, Facebook a devenit o ameninţare pe piaţa publicităţii online pentru companii ca Google şi Yahoo.
În urma ofertei publice iniţiale, fondatorul şi directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, va reţine o participaţie de 56,9% din capitalul cu drept de vot al companiei.
La o întâlnire recentă cu analiştii şi investitorii, directorii executivi ai Facebook prezenţi au indicat că Zuckerberg nu se va implica în relaţiile cu Wall Street, poziţie care i-ar putea nemulţumi pe unii investitori.