Listarea la bursă a Romgaz – tranzacţia anului în energie

Listarea la bursă a producătorului naţional de gaze Romgaz în toamna anului 2013 a fost declarată tranzacţia anului în energie în cadrul Galei premiilor din energie acordate de revista The Diploma, desfăşurată joi seară.
Economica.net - joi, 08 mai 2014, 18:23
Listarea la bursă a Romgaz - tranzacţia anului în energie

Celelalte tranzacţii nominalizate la această categorie au fost listarea la bursă a producătorului de energie Nuclearelectrica, tot în toamna anului 2013, şi preluarea de către Ligatne SRL a Petrom Distribuţie Gaze.

Instituţia financiară a anului care a creditat proiectele din sectorul energetic a fost desemnată Eximbank, iar, la capitalul ‘Premiul special al juriului’, câştigătoare a fost desemnată emisiunea de obligaţiuni a Transelectrica.

‘Oferta iniţială primară a Romgaz a fost atât de spectaculoasă, încât am fi acordat şi acest premiu, însă apoi ne-am gândit să premiem ceva inovativ. Cum companiile din energie şi-au cam atins limita de creditare, emisiunea de obligaţiuni a Transelectrica ni s-a părut de referinţă, mai ales că a fost suprasubscrisă’, a declarat Valeriu Binig, director în cadrul companiei de consultanţă Deloitte, membru în juriu.

Firma de avocatură în energie a fost desemnată Clifford Chance Badea, tot pentru listarea Romgaz, managerul anului în energie – Frank Hajdinjak, preşedintele E.ON România, iar personalitatea anului în energie – Constantin Niţă, ministrul Economiei.

De asemenea, a primit premiul de excelenţă pentru întreaga sa activitate profesorul universitar Aurelian Leca, binecunoscut specialist în domeniu.

Iniţiativa anului în energie i-a aparţinut Guvernului, pentru înfiinţarea Departamentului pentru Energie.

‘Am aşteptat 24 de ani înfiinţarea unei astfel de instituţii’, a spus Silvia Vlăsceanu, consilier parlamentar la Comisia de Industrii şi Servicii, de asemenea membră în juriu.

Compania anului în energie a fost desemnată furnizorul de energie Tinmar Ind.

Au mai fost premiate companiile OMV Petrol, pentru compania anului în sectorul de petrol şi gaze, SOCAR România – proiectul anului în petrol şi gaze, Dalkia România – compania anului în energie electrică şi termică, Adrem Invest – proiectul anului în energia electrică şi termică, Lukerg – Vestas, pentru cea mai importantă tranzacţie din sectorul energiei regenerabile, precum şi CEZ România – pentru sistemul hidroenergetic de la Reşiţa, considerat proiectul anului în energia regenerabilă.

Totodată, Alstom a fost desemnat furnizorul de tehnologie al anului, Schlumberger – compania de inginerie pentru proiecte în energie, Energobit – compania de servicii pentru proiecte în energie, Alro şi Petrom – pentru proiecte de eficienţă energetică.

Din juriu au făcut parte Elena Popescu – director în Departamentul pentru Energie, Bogdan Chiriţoiu – preşedintele Consiliului Concurenţei, Zoltan Nagy-Bege – director în Autoritatea de Reglementare în Energie, Silvia Vlăsceanu – consilier parlamentar şi director executiv al Asociaţiei Companiilor de Utilităţi din Energie, Ciprian Diaconu – membru în Consiliul Director al Transelectrica şi Valeriu Binig, director Deloitte.

 

Te-ar mai putea interesa și
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
Transparența și comunicarea activă cu toți partenerii sunt esențiale în strategia de dezvoltare durabilă a ALUMIL, lider în domeniul sistemelor arhitecturale din aluminiu. Compania a publicat......
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu de vreme rea, până sâmbătă seara
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o serie de noi avertizări Cod roşu, Cod portocaliu şi ...
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea Aurie din Sibiu și George Enescu din Craiova
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea ...
Cartierul Aeroport din Sibiu (76,6), Craiovița Nouă din Craiova (74,3) și Aleea Carpați din Târgu Mureș (73,7) se află ...
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
Austria ar putea ridica în curând vetoul prin care împiedica până acum aderarea deplină a României şi Bulgariei la ...