Este vorba despre articolul 651.
“În termen de 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României a prezentului Cod se abrogă următoarele acte normative: (…)
Alineatul (1), litera c): Legea nr. 90/2001 pentru organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 164 din 2 aprilie 2001, cu modificările și completările ulterioare;
Iată ce scrie la articolul 2 din legea care se abrogă:
“Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare”.
Pentru a deveni lege, Codul Administrativ trebuie să fie adoptat de Parlament.
Proiectul de lege privind Codul Administrativ a fost elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi a fost pus în dezbatere publică pe 8 noiembrie 2016.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în 2016 la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind una definitivă.
Vedeţi ataşat proiectul noului Cod Administrativ.