Parcare de reşedinţă în Bucureşti: Cât costă şi unde pot fi achitate taxele
Reprezentanţii administraţiei publice a sectorului 1 au amânat încasarea taxei pentru parcările de reşedinţă „până la reglementarea de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti a nivelului taxelor şi impozitelor”.
Locuitorii acestei unităţi administrativ-teritoriale a Capitalei pot depune cererile pentru reînnoirea contractelor de închiriere locurilor de parcare la sediul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 1 din Bulevardul Poligrafiei nr. 4.
Astfel, pentru a închiria un loc de parcare de reşedinţă, bucureştenii din sectorul 1 trebuie să depună până la 31 martie 2013, la sediul ADP Sector 1, o cerere de închiriere, copie după actul de identitate al solicitantului cu domiciliul în imobilul respectiv, copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului pe care îl deţine, plan topografic de situaţie scara 1:500 cu amplasamentul locului de parcare solicitat.
„Dacă până la data de 31 martie 2013 cetăţenii care au avut contract de închiriere a unui loc de parcare pe anul precedent nu îşi manifestă intenţia de a-l reînnoi, Administraţia Domeniului Public Sector 1 poate atribui locul de parcare respectiv oricărei persoane interesate”, precizează Primăria Sectorului 1.
În sectorul 2, reprezentanţii administraţiei locale au anunţat că taxele aferente rezervării locurilor de parcare sunt la valoarea celor din anul 2012.
Astfel, plata locurilor de parcare în sectorul 2 se poate face on-line, la oricare din cele 67 de oficii poştale din Capitală, indiferent de sectorul în care se află oficiile, la POS-urile deschise la sediile Direcţiei Venituri Buget Local (DVBL) Sector 2 din Bulevardul Gării Obor numerele 10 şi 14, la sediul Primăriei Sectorului 2 din Strada Chiristigiilor numerele 11 – 13 şi în noua Piaţă Obor, la sediul DVBL deschis la etajul 1 al pieţei, prin card bancar pentru cei care au user şi parolă obţinute pe bază de cerere de la Direcţia Venituri Buget Local sector 2, dar şi prin mandat poştal pentru persoanele care nu sunt în Capitală în momentul plăţii parcării.
„Plata locurilor de parcare constituie dovada de prelungire a contractului asupra locului respectiv”, precizează reprezentanţii Primăriei Sectorului 2.
Şi în sectorul 3 se încasează taxele pentru locurile de parcare. Reprezentanţii acestei unităţi administrativ-teritoriale a Capitalei au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că cetăţenii pot achita taxele pentru locurile de parcare, acestea fiind la valoarea celor de anul trecut.
Primăria Sectorului 4 încasează, şi ea, taxele pentru închirierea locurilor de parcare, ocazie cu care contractele de închiriere a locurilor de parcare sunt reînnoite pe durata unui an. Reînoirea contractelor se poate face până la 31 martie. Achitarea taxei aferente ocupării locului de parcare se poate face la unul dintre sediile Direcţiei Generale de Taxe şi Impozite Locale Sector 4 din strada Niţu Vasile nr. 50 -54, Şoseaua Olteniţei nr. 37 – 39 şi Calea Şerban Vodă.
Taxele pentru închirierea unui loc de parcare din sectorul 4 diferă în funcţie de zonă. Astfel, pentru zona A (Splaiul Unirii, Bulevardul Libertăţii, Dimitrie Cantemir, Mărăşeşti, Gheorghe Şincai, Tineretului, Văcăreşti, Şerban Vodă, Olteniţei, între Eroii Revoluţiei şi Piaţa Sudului), taxa este de 76,65 lei pe an, pentru zona B (Şura Mare, Giurgiului, Drumul Găzarului, Luică, Constantin Brâncoveanu, Turnu Măgurele, Obregia, Emil Racoviţă, Niţu Vasile, Şoseaua Berceni, Olteniţei, între Piaţa Sudului şi Ion Iriceanu) – 58,4 lei pe an, iar pentru zona C (Împăratul Traian, Mincă Dumitru, Melineşti, Bocaccio, Crişul Alb, Târgul Frumos şi Ghimpaţi), tariful este de 47,45 lei pe an.
Reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că încasarea taxelor pentru închirierea unui loc de parcare va începe în 15 ianuarie.
Şi în Sectorul 6, cetăţenii care au locuri de parcare pot achita integral tariful aferent până la 31.03.2013 sau în două rate egale, până la 31.03 şi 30.09 inclusiv. Taxa, care se achită la sediile Serviciului Public de Finanţe Publice Locale Sector 6, se calculeaza în lei pentru fiecare zi pentru un vehicul, valoarea acesteia este diferenţiată în funcţie de zonarea fiscală stabilită prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Astfel, pentru zona A (cartierul ANL Brâncuşi), tariful este de 77 lei/an, pentru zona B (cartierul Drumul Taberei) – 58 de lei/an, iar pentru zona C (spre exemplu, zona cartierului Militari) – 47 de lei/an.
Consilierii municipali au aprobat, în şedinţa din 18 decembrie, proiectul privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în 2013 în Capitală, potrivit căruia, în 2013 vor fi păstrate aceleaşi impozitele şi taxe ca în 2012.